Skip to content

Utorak, 25. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Novi dan nam je dan da tražimo Božju volju. Čitanje dana upućuje na razlučivanje o tome kome dajemo što je vrijedno: „Ne dajte svetinje psima” (Mt 7,6.12-14). To je poziv na razlučivanje o blagu koje čuvamo, kako ga koristimo i s kim ga dijelimo.

Papa nam kaže da se odgovor na izazov koji postavlja suvremena migracija može sažeti u četiri glagola: prihvatiti, zaštititi, promicati i integrirati…biti blizu onima koje vidimo u poteškoćama…prepoznati patnje drugih i odmah poduzeti mjere za ublažavanje, liječenje i spašavanje.

Solidarnost s najpotrebnijima je kriterij koji nas vodi da dijelimo svoje blago.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Vrijeme je za susret s Ocem. Još jedna od tema na kojima se radilo u današnjem čitanju je zlatno pravilo: činiti drugima ono što želim da oni čine meni.

Ovaj odlomak je poziv na dobrotu, kako ističe papa Franjo: „Ljubazni ljudi su „čudo”, „zvijezda usred tame”. Oni su ti koji mijenjaju svijet”. Postavite si neke ciljeve kako biste poboljšali ljubaznost prema drugima, mogli biste početi s onima koji su morali napustiti svoj dom. Koliko ih samo puta susrećemo u našim zajednicama, u župi, u kapeli, kako traže našu pomoć!

Molite molitvu mjeseca.

S Isusom u noći

Bože ljubavi i pravde, dok zaključujemo ovaj dan, molimo se da naše srce i djela uvijek odražavaju tvoju ljubav i tvoju zapovijed da postupamo s drugima onako kako želimo da se postupa s nama.

Nadahni nas da budemo zagovornici migranata i izbjeglica, onih koji među nama traže sigurnost i bolji život. Jesmo li djelovali na način koji odražava evanđeoske vrijednosti?

Na koje načine možemo doprinijeti stvaranju ugodnije i pravednije zajednice za sve, a posebno za one koji su raseljeni?

Zaključite dan i ovo molitveno vrijeme molitvom Oče naš.