Skip to content

Ponedjeljak, 24. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zora sviće i Bog nas miluje prvim zrakama svjetlosti.

Danas je svetkovina svetog Ivana Krstitelja, glasa vapijućeg u pustinji, koji pripravlja put Isusu. Narod se, promatrajući čuda oko njegova rođenja, pitao: „Što će biti s ovim djetetom” (Lk 1,57-66.80). On sam će postati prorok koji najavljuje dolazak Mesije.

Gospodin se otkriva kroz ljude koje izabire za svoje poslanje i koji postaju primjer drugima. Osjećate li se pozvanim da svojim životom budete primjer svojoj braći i sestrama?

Izmolite molitvu prikazanja na Papinu molitvenu nakanu.

S Isusom tijekom dana

U ovom molitvenom trenutku papa Franjo nas podsjeća da je sveti Ivan sin neplodnog para u kojem se događa čudo začeća: „Iz neplodnosti Gospodin može ponovno pokrenuti novo potomstvo, novi život. Kad se čovječanstvo iscrpi, ne može dalje, dolazi milost i dolazi Sin i dolazi spasenje”.

A ovo čudo je najava Krista koji dolazi. Ovo čudo se oslanja na krhke instrumente.

Poput svetog Ivana, i mi možemo biti svjedoci drugima čak i usred svoje neplodnosti. Što život sv. Ivana govori o vašem životu?

Prikažite ono što danas živite za migrante kako bi čudo Božjeg navještaja u njihovim životima postalo stvarnost i onda kada se čini da je sve izgubljeno.

Molite molitvu mjeseca.

S Isusom u noći

U ovo doba dana, posvećeno ubrzavanju Božjeg koraka, po uzoru na život sv. Ivana Krstitelja, zapitajte se: Kako ja mogu u svom svakodnevnom životu biti „preteča” koji priprema put da drugi susretnu Krista? U kojim se područjima trebam „smanjiti” da Kristovo svjetlo može jasnije sjati kroz mene?

Stavite se pred Krista i zamolite ga da vas učini instrumentom za pripremu puta za Njegov dolazak. Odlučite sutra dočekate svoju braću i sestre s empatijom i razumijevanjem.

Oče naš.