Skip to content

AM PROJEKT

Rim,  25. svibnja 2015.

Dragi prijatelji i prijateljice,

U digitalnom svijetu ne postoje granice osim jezičnih. Što nacionalni ured napravi na društvenim mrežama ili na svojoj vebnoj stranici može imati utjecaja u drugim dijelovima svijeta. Zato je među nama potrebna koordinacija. Kada imate veliki projekt u digitalnom svijetu hvala što komunicirate s Međunarodnim uredom. To će omogućiti dijeljenje ljudskih i financijskih napora.

Pripremamo neke projekte za koje se nadamo da će pomoći svim nacionalnim uredima Apostolata molitve s EPM širom svijeta.

Projekt 1 – APP

U lipnju 2014. godine, argentinsko-urugvajski  apostolat molitve naglasio je važnost posjedovanja  Iphone aplikacije, Smartphone. Međunarodni ured AM također je o tome razmatrao. Obnova AM teži promijeniti sliku ove službe koju nam je sveopća Crkva povjerila. U današnjem svijetu komunikacije i slika to je moguće putem društvenih mreža i mobilnih aplikacija (gotovo  2000 milijuna  Smartphone korisnika u svijetu, s godišnjim prirastom od  20%). Također  je potrebno vidjeti i konkretizirati našu svjetsku mrežu molitve za papine nakane:  APP je najbolja. Nema smisla danas imati APP godine po zemlji, troškovi bi bili vrlo važni i ne bi dovoljno percipirali dimenziju međunarodne mreže. Bolje je da nam se pridruže i stvori međunarodni  APP koji integrira više jezika.

U nekoliko mjeseci, s AM/EPM Argentine, proveli smo postupak istraživanja razvoja  Iphone app i Android za AM/međunarodni  EPM na engleskom, španjolskom, francuskom, portugalskom i talijanskom. U međuvremenu  AO Portugala je pokrenuo vlastitu aplikaciju s Agencijinom profesionalnom komunikacijom  La Machi: Klikni za molitvu.

Klikni za molitvu trenutno je aplikacija  Iphone i Android  AO Portugala: Click to Pray PORT https://clicktopray.org/ Prisutna je na Twitter: https://twitter.com/clicktoprayapp i na Facebook:https://www.facebook.com/clicktoprayapp 

 

Klikni za molitvu će se transformirati u APP s papom – papina molitvena mreža, na nekoliko jezika: PORT/ESP/ENG/FR. App već postoji i jako dobro radi na PORT, iako će biti promijenjena za posluživanje Globalne papine molitvene mreže.  Ne možete sve pitati na  App, ali ćemo je poboljšati  kako bi se više integrirala s duhom dokumenta 1 “Put s Isusom u aposltolskoj spremnosti”: jezik, put srca, globalna molitvena mreža. Ova App može pomoći da se bolje vidi Papina molitvena mreža u svijetu, u različitim zemljama i na različitim jezicima. Osim toga ista  App pomoći će u sinergiji međunarodne mreže u kasnijim projektima, kao što je primjerice za preuzimanje natpisa App SAD za vebnu stranicu AM SAD-a ili Irske, itd. (isto i na drugim jezicima)., a koji se pojavljuju na  Google karti, kao što će biti slučaj na Međunarodnoj vebnoj stranici, itd.

Ideja je da papa Franjo predstavi svoju Globalnu molitvenu mrežu  App.

Pregled

1 – Je li nam Klikni za molitvu App papine molitvene mreže u svijetu, na drugim jezicima (ESP / ENG / FR) omogućuje oslanjanje na iskustvo i tehnologiju koja je već razvijena od strane i za  AM Portugala (PORT).

2 – Mora se uklopiti u financijsku strukturu za svaki jezik s vođom  sinkroniziran na svakoj App (ESP / ENG / FR)- vidi dokument projekt.

3 – Do sada, tehnički  Hosting i ažuriranje plaća  AM Portugala. P. Antonio Valerio sj pristaje na važnu financijsku pomoć i poboljšanje  App za bolji  Hosting, ali nakon toga troškove bi trebalo dijeliti po jezičnim skupinama  (vidi projekt). Više nacionalnih ureda će biti uključeno  i manje troškova će biti važno. Osim toga početna financijska ulaganja za svaki  App biti će možda mjesečno ulaganje zato što će sadržaje integrirati agencija  La Machi (vidi prezentaciju Agencije)

 

4 –  AM Portugala i dalje će stvarati sadržaj jer imaju dobar tim volontera.  Druge jezične skupine mogu, ako žele, koristiti ovaj materijal za prevesti, modificirati svojim kulturnim područjima ili napraviti svoj posao.

5 – Postoje stvari koje obavlja  La Machi koje će postupno preuzimati jezični timovi koji će biti organizirani  tako da je trošak manje važan.

6 –  App Klikni za molitvu ulazi u globalni prijedlog u sinkronizaciji sa  Facebook stranicom Klikni kod kuće za molitvu, računom na Twitter Klikni za molitvu i jednim blogom Klikni za molitvu za svaki jezik. To stvara snažnu prisutnost. Sve će biti sikronizirano, ali na blogu će morati ponekad biti ispisan uvodnik ili tekst za liturgijska vremena. Posao se može međusobno dijeliti u  GRUPI JEZIK.

7- Trošak  App Klikni za molitvu.

Dio troškova je već snosio  AM Portugala. Da biste dobili ideju za  App možete pogledati  AM Portugala. Međutim, ova App će se promijeniti. Nova verzija Klikni za molitvu –  Globalna papina molitvena mreža  – će biti na portugalskom, španjolskom, engleskom i francuskom. S ovim iskustvom onda je možemo proširiti i na druge jezike. To je App  koja utjelovljuje Papinu molitvenu mrežu u svijetu, s dnevnim prijedlozima. Vidi dokument troškovi: financijski pregled.

Nacionalni uredi koji se uključe u projekt primit će sve financijske dokumente kako bi zanali i razumijeli troškove.

U Kristu,FrédéricFornos sj

Director General Delegate
Papina svjetska molitvena mreža
Apostolat molitve
Euharistijski pokret mladih
RIM Twitter – @FFornosj
www.apmej.net