Skip to content

Srijeda, 26. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Novi dan sviće i otvara se kao prilika da tražimo i nalazimo volju Gospodnju u svakodnevnom životu.

U današnjem odlomku Isus nam daje ključ da prepoznamo autentičnost naših izbora: ne po njihovom izgledu, već po njihovim plodovima. Ovo načelo „po plodovima ćete ih prepoznati” (Mt 7,15-20) moćan je alat razlučivanja za prepoznavanje autentičnosti naših djela.

Svi se možemo sjediniti s Isusom na novi način. Ako bi se, naprotiv, izgubilo ovo jedinstvo s Njim, ovo zajedništvo s Njim, bilo bi neplodno, također štetno za zajednicu” (papa Franjo).

Samo ako ostanemo blizu Gospodina bit ćemo plodni. Izmoli molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Usred dana napravimo prostor za meditaciju i boravak s Isusom. Iskoristite priliku da se zapitate kakve plodove donosite: „Vodič koji nam Gospodin predlaže za siguran put jest nastojanje da donosimo dobre plodove. Pogledajmo plodove Marije, naše majke, koja nam neprestano pritječe u pomoć. Plod njezine utrobe je sam Isus” (papa Franjo).

Uzimajući Mariju za primjer, namjeravamo poraditi na našim akcijama, kako bi one pokazale kvalitetu naših plodova, ovaj mjesec posebno topao. „U mjeri u kojoj je prožeto ovim stavom otvorenosti i dobrodošlice, društvo postaje sposobno integrirati sve svoje članove.” (Papa Franjo).

Mjesečna molitva za lipanj.

S Isusom u noći

Još jednom se stavljamo pred Gospodina da prođemo kroz naše dane. Kakve „plodove” proizvodimo u svom životu? Jesu li oni odraz naše vjere i privrženosti kršćanskim vrijednostima? Na koje načine trebamo rasti kako bismo donosili plodove empatije, razumijevanja, emocionalne podrške kao što je predloženo u ovomjesečnim stavovima za svakodnevni život?

Molimo Boga da nas nadahne da njegujemo djela koja su istinska manifestacija naše vjere predane izazovima svijeta.

Molimo za pomoć za sutra, kako bi svaki naš čin i svaka naša odluka doprinijela izgradnji Kraljevstva Božjega.

Oče naš.