Skip to content

Utorak, 18. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

„Ljubite jedni druge kao što sam ja ljubio vas.” Isus nas upućuje da volimo ne samo one koji nas ljube, već i one koje nam je možda teže voljeti, poput naših neprijatelja. Odvoji trenutak šutnje kako bi primio ovu riječ.

Ovo učenje je od velike važnosti kada uzmemo u obzir situaciju migranata, koji se često suočavaju s odbacivanjem i neprijateljstvom u mjestima tražeći utočište i nadu. Isus nas izaziva da proširimo svoj krug suosjećanja i da djelujemo s ljubavlju koja nadilazi granice i predrasude. Čineći to, približavamo se idealu Božjeg Kraljevstva u kojem su svi dobrodošli i voljeni.

Svoj dan nudimo moleći molitvu prikazanja zajedno s cijelom Molitvenom mrežom.

S Isusom tijekom dana

Stani u prisutnosti Božjoj. Papa Franjo nam kaže da „Isus od nas traži da ljubimo svoje neprijatelje. Kako se to može učiniti? Isus nam govori: molite, molite za svoje neprijatelje. Molitva čini čuda; a to je istina ne samo kad imamo neprijatelje; ali i kada uočimo neku antipatiju, ‘neko malo neprijateljstvo'”.

Kršćanska ljubav je radikalno uključiva i nesebična. Isus nas izaziva da ponudimo dobrotu i praštanje čak i kada je teško, kao svjedok Božje ljubavi koja nadilazi sve prepreke.

Moli mjesečnu molitvu za migrante da budu prihvaćeni i odgajani u svojim novim sredinama.

S Isusom u noći

Dok se ovaj dan bliži kraju, molimo za milost da volimo kao Bog. Kako si danas prakticirao bezuvjetnu ljubav, posebno prema onima koje ti je teško voljeti?

Neka naš život bude vjeran odraz tvoje savršene ljubavi, koja traži dobro bez granica i uvjeta. Nauči nas da budemo oruđe tvoga mira i ljubavi u ovom svijetu, ljubeći druge kao što si ti ljubio nas.

Zahvaljujemo za ovaj dan i prinosimo odmor molitvom Oče naš.