Skip to content

Ponedjeljak 17. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Dan započinjemo izazovom: „Ne suprotstavljaj se onome koji ti zlo čini“ (Mt 5,38-42), poukom kako odgovoriti na zlo i agresiju.

Isus nas poziva da na mržnju i nasilje odgovorimo djelima ljubavi i velikodušnosti. To može uključivati pružanje drugog obraza, davanje više nego što se od nas traži i hodanje dodatne milje s nekim. Ovi postupci nisu znakovi slabosti, već snažne manifestacije osobne snage i kontrole, pokazujući prirodu Kraljevstva Božjeg, koje potkopava očekivanja i preobražava ljudske odnose iz njihovih temelja.

Nudimo svoj dan moleći molitvu prikazanja da bi migranti koji su ismijavani mogli pronaći putove ozdravljenja i ljubavi.

S Isusom tijekom dana

U ovom trenutku stanke, razmislimo o našim stavovima prema opraštanju.

Jesmo li spremni osloboditi druge dugova koje duguju nama? Neka to bude dobar dan za učenje o Božjoj ljubavi i milosti, velikodušnom opraštanju onima koji su nas uvrijedili, kako bismo doživjeli istinsku slobodu i pomirenje u našim odnosima.

Kako kaže papa Franjo, opraštanje je znak ljubavi: „biti oprošteno znači biti voljen onakvima kakvi jesmo, unatoč našim ograničenjima i grijesima”. Iskusi oprost u svom životu danas.

Moli molitvu mjeseca za migrante koji traže nove prilike.

S Isusom u noći

Na kraju dana, razmislimo o prilikama koje smo danas imali da prakticiramo podučavanje o davanju više, okretanju drugog obraza ili prelaženju milje više? Kako smo odgovorili?

Iskoristimo ovu priliku da zamolimo Oca da nam pomogne njegovu poruku primiti srcu. Dok ga molimo da nas ojača da na zlo odgovorimo ne osvetom, već djelima dobrote i strpljenja. Na koji način možemo poboljšati svoju sposobnost da na zlo odgovorimo dobrom i promičemo mir u svojoj okolini?

Dan završavamo prinosom onoga što smo doživjeli i molitvom Oče naš.