Skip to content

Srijeda, 19. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Čini pobožnosti, prema Riječi Božjoj, moraju biti autentični i diskretni: „Otac tvoj, koji vidi u tajnosti, platit će ti“, oni odražavaju kvalitetu odnosa s Gospodinom. Započni novi dan promatrajući svoj odnos s Gospodinom.

Tražiš li da te drugi gledaju i da ti se dive kada prakticiraš djela predanosti? Naš osobni odnos s Bogom mora se njegovati iz tajne intimnih prijatelja. Iz naših susreta s Kristom hranit će se naše veze s našom braćom i sestrama, a naš odnos s njima bit će njegovan.

Danas bi mogao biti dobar dan da počneš tako živjeti, preispitaš svoje motive i konkretnu pomoć drugima, posebice ako su migranti.

Izmoli molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Papa Franjo posvećuje nekoliko riječi današnjem čitanju: „Današnje evanđelje ukazuje na elemente ovog duhovnog putovanja: molitvu, post i milostinju. Sva tri podrazumijevaju potrebu da ne dopustite da vama dominiraju stvari koje izgledaju dobro: izgled nije ono što se računa. Vrijednost života ne ovisi o odobravanju drugih ili o uspjehu, već o onome što imamo u sebi.”

Isus nas uči da duhovne prakse trebaju biti trenuci istinske povezanosti s Bogom koji nas pokreće u svojoj misiji suosjećanja, a ne prilike za ljudsko priznanje.

Isprosimo tu milost za cijelu Crkvu, osobito za one koji služe migrantima, moleći mjesečnu molitvu.

S Isusom u noći

Dan je pri kraju i vrijeme je da se ispitaš pred Bogom. Jesi li danas tražio odobravanje drugih u svojim djelima pobožnosti ili si tražio istinsku vezu s Bogom? Na koje načine možeš osigurati da tvoja dobra djela budu učinjena s ispravnom namjerom, tražeći samo slavu Božju?

Moli Gospodina da pročisti tvoje nakane u svim duhovnim praksama. Neka sva tvoja djela uvijek budu na njegovu slavu i na dobro drugih. Neka tvoje srce bude usmjereno samo na Gospodina.

Prikaži svoj odmor i pridruži se cijeloj Molitvenoj mreži u molitvi za one koji su napustili svoje domove zbog gladi i rata.

Oče naš.