Skip to content

Utorak, 16. srpanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Danas slavimo Mariju, Majku Crkve. Ona je naš uzor vjere i služenja. U današnjem evanđelju slušamo njezine riječi: „Što god vam rekne, učinite” (Iv 2,5). Poput nje, neka uvijek budemo pažljivi na tvoj glas i spremni slijediti tvoja učenja.

„Marija, majka; Crkva, majka; naša duša, majka”. Papa nas poziva da razmišljamo „o ovom velikom bogatstvu Crkve i nas samih; i dopustimo Duhu Svetom da nas i Crkvu učini plodnima, kako bismo i mi postali majke drugima, sa stavom nježnosti, blagosti i poniznosti. Sigurni smo da je to Marijin put””.

Molimo te, molitvom prikazanja, da onima koji pristupaju sakramentu pomazanja pomogneš da budu istinski učenici majčinskog, susretljivog i milosrdnog srca.

S Isusom tijekom dana

Papa Franjo nas podsjeća: „Marija je Majka koja se brine za nas, svoju djecu, na putu života. Ona zna što nam treba i pomaže nam svojom majčinskom ljubavlju. Marija je primjer kako trebamo živjeti svoju vjeru, s pouzdanjem i potpunim predanjem Božjoj volji.”

Slijedeći njezin primjer, živimo svoju vjeru s istim povjerenjem i predanjem, znajući da se Bog uvijek brine za nas i vodi nas na našem putu.

Izmolite mjesečnu molitvu na Papinu molitvenu nakanu da se sakrament pomazanja slavi kao majčinski zagrljaj koji liječi bolesne duše i tijela.

S Isusom u noći

Večeras, pod Marijinim zagrljajem, provedite neko vrijeme s Gospodinom. Moli je da zagovara za tebe i za sve one koji trebaju njezinu pomoć i utjehu. Sjetite se trenutaka kada ste osjetili njezinu ljubav i zaštitu i zahvalite joj na njezinoj stalnoj prisutnosti u vašem životu.

Moli Gospodina da ti pomogne slijediti Marijin primjer, živjeti svoju vjeru s pouzdanjem i predanjem, te služiti drugima s ljubavlju i suosjećanjem.

Oče naš