Skip to content

Četvrtak, 20. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

„I Isus nas je učio razgovarati s Bogom i zvati ga „Oče naš“. Naučili smo se jednostavnosti i iskrenosti u molitvi. Možemo to reći na početku dana, uživajući u njegovim riječima.

Neka nas ova molitva prati cijeli dan, ponavljajmo je polako, zastajkujući kod svake molitve, izraza, prošnje i riječi.

Ponovno potvrdimo svoj osobni odnos i odnos pun povjerenja s Bogom kao Ocem, koji poznaje naše potrebe i prije nego što ih izrazimo.

Izmoli molitvu prikazanja kako bi oni koji bježe od rata osjetili Boga Oca kroz geste dobrodošlice i pomoći svoje braće i sestara.

S Isusom tijekom dana

Papa Franjo nas podsjeća da je molitva koju nas je Krist naučio radikalno iskustvo ljubavi: „Ljubav Boga, našeg Oca na nebesima, je drugačija. To je ljubav koja je bliska, potpuna i vjerna; predodređen za svakoga od nas. Čak i kad bi sve naše zemaljske privrženosti nestale, čak i ljubav naših roditelja, Božja ljubav uvijek ostaje. To je ljubav u koju ne možemo sumnjati, jer temeljno iskustvo kršćanina je sigurnost spoznaje da smo njegova ljubljena djeca”.

Zatvori oči i dopusti ovoj ljubavi da dopre do tebe. Uživaj u nekoliko minuta osjećajući se obavijen ovom ljubavlju.

Zaključi molitvu ovog poslijepodnevnog odmora molitvom za izazov ovog mjeseca.

S Isusom u noći

Na kraju dana pristupamo našem Ocu srca zahvalnog za molitvu koju nam je Isus dao. Kako možemo ugraditi dubinu Očenaša u našu redovitu duhovnu praksu?

Odlazimo u krevet s obvezom da ćemo je moliti iz srca, a ne više napamet. Pomozi nam, Gospodine, usvojiti svaku riječ Očenaša, shvatiti njezino duboko značenje i primijeniti ga u svakodnevnom životu. Neka ova molitva oblikuje našu vjeru i vodi naša djela, pomažući nam da potpunije živimo po tvojoj volji.

Dan završavamo zahvalom za sva primljena dobra i izmolimo Oče naš.