Skip to content

Utorak, 11. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

U današnjem evanđelju Isus nam govori „Vi ste svjetlo svijeta”. Započni ovaj dan dopuštajući da ove riječi danas budu upućene izravno tvom srcu.

Osjeti ovaj poziv da živiš autentično, odražavajući njegovu ljubav i istinu u svakom činu, osvjetljavajući živote drugih. Biti svjetlo znači svojim životom očitovati Božju dobrotu i milosrđe u svijetu. Naše svjedočanstvo treba rasvijetliti mračne kutove društva, nudeći nadu i vodstvo.

Što odzvanja u tvom srcu na ovaj poziv: kako osvjetljavaš živote svojih bližnjih koji proživljavaju mračna i teška vremena?

Prikaži dan moleći molitvu prikazanja da bi ratni migranti mogli naći dobrodošlicu na drugim mjestima.

S Isusom tijekom dana

Usred dana sjeti se riječi pape Franje: „Sol služi za davanje okusa hrani i svjetlo za osvjetljavanje stvari. Biti drugima sol i svjetlo, ne prisvajajući sebi zasluge. To je jednostavno uobičajeno svjedočanstvo, svakodnevna svetost, na koju je kršćanin pozvan”.

Smatra da smo pozvani biti nositelji promjena, zalagati se za pravednije politike, biti glas onih koji su često marginalizirani.

Izmoli molitvu mjeseca… Oče dragi, koji primaš sve svoje sinove i kćeri: danas te molimo za migrante koji bježe od rata i gladi…

S Isusom u noći

Kad sunce zađe i svjetla se ugase, molimo Boga za sposobnost da zasja svojom ljubavlju, kako bi naš život osvijetlio put naše braće i sestara, osobito onih koji se osjećaju izgubljeni ili očajni.

Večeras odvoji trenutak šutnje da zahvališ i moliš, slaviš i klanjaš se Gospodinu.

Večeras se pitamo da li smo ijednom čovjeku danas svojim riječima ili djelima osvijetlili put? Zahvalimo za ono što smo otkrili i molimo da sutra bude svjetlo u životima onih koje susrećemo.

Oče naš.