Skip to content

Srijeda, 12. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Gospodin nam daje još jedan dan života i nastavlja nas pozivati da slijedimo njegov plan ljubavi, budemo s njim i surađujemo s njegovom misijom suosjećanja.

Isus kaže: „Nisam došao ukinuti Zakon, nego ga dopuniti“. Krist produbljuje Božji zakon; izvan zbirke pravila, Isus želi da vidimo vodič koji vodi u pravednije društvo koje izvire iz ljubavi. On nas poziva da shvatimo da istinska poslušnost Božjem zakonu nadilazi puko pridržavanje, tražeći pravi duh ljubavi, suosjećanja i pravde koji bi trebao upravljati našim životima.

Živiš li ispunjavajući ono što si dužan ili nastojiš voljeti više od toga, stavljajući osobno u središte svega?

Izmoli molitvu prikazanja na molitvenu nakanu mjeseca.

S Isusom tijekom dana

Zastani ovo poslijepodne kako bi susreo Gospodina i stavio svoje srce blizu Njegovog.

Papa Franjo nam kaže da nam Isus na ovaj način pokazuje put kojim ga trebamo slijediti, put ljubavi. Njegova zapovijed nije jednostavna zapovijed, koja uvijek ostaje nešto apstraktno ili izvanjsko u odnosu na život. Nova je Kristova zapovijed, jer ju je prije svega ispunio, utjelovio, i tako je zakon ljubavi jednom zauvijek zapisan u srcu čovjeka.

Isus nas poziva da živimo ljubav koja traži dobro drugoga, koja nije zadovoljna sama sa sobom nego izlazi van… zapitaj se… na koji način se osjećaš pozvanim rasti u ljubavi?

Izmolite molitvu mjeseca… izgovarajući polako njegove riječi… „imati kao normu ne korisnost drugoga, već vrijednost samu po sebi koju osoba predstavlja”…

S Isusom u noći

Navečer se zapitaj: kako tvoja današnja djela odražavaju duh ljubavi i suosjećanja koji nalaže Božji zakon? Odvoji malo vremena za pregledati svoj dan i pusti da ovo pitanje odjekne i rasvijetli ga.

Iskoristi ovaj trenutak da zamoliš Boga za duboko razumijevanje njegovog zakona kao izraza ljubavi i vodiča za svoje postupke. Neka ova milost bude snaga za traženje pravde, ljubavi i milosrđa u tvojim odnosima s drugima. Koji si cilj možeš postaviti za rast u tom smislu, za sutra?

Oče naš