Skip to content

Utorak, 04. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvali Gospodinu za novu zoru i otvori svoje srce njegovoj Riječi: „Što je Božje, daj Bogu“, kaže današnje čitanje (Mk 12,13-17) koje nas uči da budemo pošteni i iskreni u svojim odnosima. , tražeći istinu i pravdu. Što ove riječi govore o tvom današnjem životu? U čemu trebaš rasti kako bi formirao svoje odnose i bolje se odnosio prema ljudima i stvarima?

Danas moli da nikada ne koristiš svoj jezik da prevariš ili povrijediš druge; naprotiv, niti svojim dobrima za dominaciju ili manipuliranje. Moli da sve bude instrument da se njegova riječ prenese na sve strane i da se pomogne i humanizira tvoja okolina.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak u svom danu da sjediš s izazovom mjeseca u srcu.

Dopusti si prepoznati da ako želiš slijediti Isusa na putu istine neka u tebi odzvanjaju riječi pape Franje: „Naša primarna zadaća je potvrđivati istinu s ljubavlju. Samo riječi izgovorene s ljubavlju i popraćene blagošću i milosrđem dotiču srca nas grješnika”.

Danas posebno moli da tvoj jezik postane oruđe mira i pomirenja i da ta milost dotakne živote onih koji migriraju zbog rata i nasilja.

Mjesečna molitva za izazov mjeseca.

S Isusom u noći

Na kraju dana, nakon što si meditirao o istini, zapitaj se jesi li danas bio iskren u svakom trenutku, čak i u najtežim trenucima. Jesi li bio iskreni prema sebi i prema drugima? Jesu li tvoje riječi bile poučne i korisne?

U ovom trenutku prepusti se pravom Bogu da ti pomogne da svakim danom budeš iskreniji, ljudskiji u svojim riječima i milosrdniji u svojim gestama.

Oče naš.