Skip to content

Ponedjeljak, 03. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Budimo se životu zahvalni, s osmijehom dočekajmo novi dan, sve je dar….

Vlasnik vinograda, u današnjem evanđelju (Mk 12,1-12), vjeruje da će upravitelji, koje je ostavio na čelu, doista poštovati njegova sina.

Započnimo ovaj dan razmišljajući o tome kakvi smo upravitelji dobara koja nam je Gospodin dao na povjerenje. Živimo li i osjećamo li se kao upravitelji, svjesni da sami sebi ništa ne možemo dati i da je sve milost?

Isprosimo milost da budemo dobri upravitelji božanskih darova, čineći svoj rad prinosom ljubavi Njemu i našoj braći i sestrama.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Kako jutro prolazi, ponavljamo Papine riječi: „Istina rada znači da čovjek, nastavljajući djelo Stvoritelja, čini da svijet pronađe svoju svrhu. Biti djelo Božje koji u izvršenom djelu utjelovljuje i obznanjuje sliku svoje prisutnosti u stvorenju i u povijesti čovjeka”.

Shvaćamo da dobro upravljanje talentima koje smo primili doprinosi tome da ovaj svijet bude bolje mjesto. Jesmo li tražili prilike da pomognemo potrebitima?

Pomolimo se molitvom mjeseca za sve one koji zbog ratova moraju napustiti svoje domove.

S Isusom u noći

Navečer skupi plodove dana. Od ovog dana provjeri korištenje svog vremena, energije i talenata. Jesi li ih koristio za služenje Bogu i svojoj braći i sestrama?

Iskoristi ovu priliku i moli za milost da upotrijebiš svoje talente za izgradnju pravednijeg i bratskijeg svijeta. Nastojmo živjeti sutra kao velikodušni i vjerni upravitelji, dijeleći s braćom i sestrama ono što smo primili od Gospodina.

Oče naš.