Skip to content

Srijeda, 05. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan prisjećanjem da „Bog nije Bog mrtvih, nego živih“ (Mk 12,18-27), kako nam govori današnje Evanđelje. Neka ove riječi odjeknu u tvom srcu.

Gospodin nije povijesna ličnost, nego „Bog sadašnjosti”, kaže nam Papa, te nas pita: „Je li Isus stvarno živ u mom životu, je li on moj Gospodin?”

Dopusti se to danas zapitati, a uz ovu poruku neka tvoja vjera bude jaka i neka ti pomogne živjeti život pun nade u Živoga Boga koji je ljubav. Je li uskrsnuće za tebe obećanje vječnog života i pune sreće?

Izmoli molitvu prikazanja kako bi svaki migrant, ruku pod ruku s nama, svojom braćom i sestrama, doživio obećanje vječnog života i pune sreće koju nam donosi uskrsnuće.

S Isusom tijekom dana

Uskrsnuće nije samo činjenica uskrsnuća nakon smrti, već je to nova vrsta života koju već danas doživljavamo; to je pobjeda nad ništavilom koju već možemo predvidjeti. Uskrsnuće je temelj kršćanske vjere i nade!” (papa Franjo).

Uskrsnuće je stvarnost koja nam daje nadu i potiče nas na život pun ljubavi i dobrih djela. Neka to bude pokretačka snaga koja nas pokreće da pružimo utočište migrantima koji bježe iz svojih zemalja zbog rata i gladi.

Mjesečna molitva.

S Isusom u noći

Završavajući dan, zadržimo se još jednom na riječima današnjeg čitanja, dok se osvrćemo na svoj dan i način na koji smo živjeli svaki trenutak. Za što želiš zahvaliti Gospodinu? Gdje prepoznaješ život koji ti Gospodin donosi?

Isprosimo od Boga vjeru potrebnu da uskrsnuće mrtvih shvatimo kao posljednji korak prema jedinstvu s Njim, da ga prihvatimo u svom životu i u životima drugih i, iznad svega, da mu zahvalimo i konkretiziramo ga gestama života prema našoj braći i sestrama.

Večeras se prepustimo mirnom snu.

Oče naš.