Skip to content

Subota, 22. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Danas je Evanđelje jasno: „Nitko ne može služiti dvojici gospodara” (Mt 6, 24-34). Isus u ovom odlomku predstavlja jasnu dihotomiju: ne može se služiti Bogu i novcu. Neka vam ova riječ danas otvori srce i usmjeri pogled.

Ovo učenje naglašava nekompatibilnost između odanosti materijalnom bogatstvu i prave vjere u Boga. Upozorenje je snažno jer ljubav prema novcu koja ga stavlja iznad svega zatrpava i uništava veze. Isus nas potiče na pouzdani rad, Gospodin je onaj koji brine i za ptice i za ljiljane u polju, i bdije nad svojom djecom, u svim našim potrebama.

Za što vam srce prianja, što je to što vam je teško otpustiti?

Izmoli molitvu prikazanja na Papinu molitvenu nakanu.

S Isusom tijekom dana

Dolazi dugo očekivani trenutak molitve, one minute koje posvećujemo biti s Ocem.

Papa Franjo nas podsjeća na stanje našeg identiteta kao izabranog: „Zato nam Isus kaže: „Ili Bog ili bogatstvo, ili kraljevstvo Božje i njegova pravda ili brige”. On nas jednostavno poziva da idemo putem tog velikog dara koji nam je dao: da budemo njegovi odabranici. Krštenjem smo izabrani u ljubavi”.

Iskoristite ovaj trenutak za molitvu za našu braću i sestre migrante, koje je također izabrao Otac i koje nam povjerava na brigu i dobrodošlicu. Molite molitvu mjeseca.

S Isusom u noći

Na kraju dana, u Božjoj prisutnosti, preispitajte svoje izbore tijekom dana. U kojim aspektima svog života ste pokušavali “služiti dva gospodara”? Na koje načine možete dati prednost Kraljevstvu Božjem i Njegovoj pravednosti u svom svakodnevnom životu?

Povjerite se Bogu i zamolite ga da vam pomogne integrirati podjele u svom srcu kako biste živjeli ujedinjeniji. Dopustite sebi da želite služiti samo Njemu i pouzdajte se u Njegovu brigu i providnost. Neka vaš život odražava duboku vjeru i pouzdanje da će vam sve što trebate biti dano prema Njegovoj velikodušnosti.

Oče naš.