Skip to content

Petak, 21. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Ovaj novi dan zahvaljujemo za čudo buđenja i razmatranja Božjeg stvorenja.

U evanđeoskom odlomku Isus nas potiče da pogledamo svoje prioritete i razmotrimo što najviše cijenimo u životu. Upozorava nas na gomilanje materijalnog blaga na zemlji, gdje su trulež i pokvarenost neizbježni, i potiče nas da umjesto toga skupljamo blago na nebu, koje je vječno i istinito: „Gdje ti je blago, ondje ti je i srce” (Mt. 6:19-23).

Ono što cijenimo oblikuje naše srce i naš duhovni život. Gdje ste postavili svoje prioritete? Što okupira vaš um, vaše vrijeme i vaše srce?

Nudimo molitveni prinos da oni koji bježe iz svojih zemalja u potrazi za boljim prilikama zauzmu središnje mjesto u srcu svakog Kristovog apostola.

S Isusom tijekom dana

Odvojite trenutak, odmorite se od svojih aktivnosti i razgovarajte s Gospodinom.

U mjesecu Srca Isusova Sveti Otac nas podsjeća da je naš odmor Gospodin: „Valja uzeti u obzir da nas je Gospodin stvorio da ga tražimo, da ga nalazimo, da rastemo. Ali ako naše blago nije blizu Gospodina, ne dolazi od Gospodina, uznemiruje se naše srce”.

Gospodine, budi utočište moje i svih onih koji su zbog rata prisiljeni napustiti svoje domove. Budi njihov dom! Ohrabri srca svih da ih možemo dočekati.

Mjesečna molitva na molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

Uz smiraj večeri, vrijeme je da procijenimo svoj dan i svoj život.

Danas je vrijeme da preispitamo svoje srce i postavimo pitanje: u koje sam „blago” u posljednje vrijeme najviše uložio u svom životu i jesu li ta blaga sredstva koja me približavaju Bogu i mojoj braći i sestrama?

Molimo Gospodina, koji vidi nevidljivo i zna gdje su naša srca, da nam pomogne posložiti prioritete i vrijednosti. Večeras mu nudimo svoje srce, da uvijek bude s njim i na usluzi.

Oče naš.