Skip to content

Nedjelja, 23. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Budimo se zahvalni na daru još jednog dana života.

U današnjem čitanju govori nam se o vremenu bijesne oluje u kojoj su učenici bili puni očaja dok je Isus mirno spavao. Kad se probudi, Isus prekorava oluju, a također i svoje učenike zbog nedostatka vjere: „Zašto se bojite? Zar još nemate vjere?” (Mk 4,35-41). Odvojite trenutak da pitanja odjeknu.

Ovo pitanje je poziv da meditiramo o svojim reakcijama na poteškoće s kojima se suočavamo u našim životima. Što ste otkrili?

Molite molitvu prikazanja da oni koji bježe iz svojih zemalja zbog gladi mogu biti vođeni čvrstom vjerom hranjenom prisutnošću Gospodinovom u gestama onih koji ih dočekuju.

S Isusom tijekom dana

Sjetite se ove večeri susreta koliko ste puta u životu osjetili da oluja neće proći i zavapili ste Bogu za pomoć, a da niste bili svjesni da je on uz vas.

Papa Franjo nas podsjeća: „U čamcu, naime, i ako spava, Isus je tu, i sa svojima dijeli sve što se događa. Njegov nas san, s jedne strane, iznenađuje i stavlja na kušnju. Gospodin je tu, prisutan; zapravo, on čeka – da tako kažem – da mi budemo ti koji ćemo ga uključiti, prizvati, staviti u središte onoga što živimo.”

Molite mjesečnu molitvu na Papinu molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

Noću, na kraju dana, razmislite o nekim pitanjima: Kako ste reagirali na posljednje „oluje” u svom životu? Jeste li vjerovali Isusovoj prisutnosti i moći da ih smiri? Kako možete ojačati svoj odnos s Isusom da dublje osjetite njegovu prisutnost u svim trenucima svog života?

Iskoristite Božju prisutnost da budete zahvalni za njegovu stalnu prisutnost u čamcu vašeg života. Isprosi milost duboke i postojane vjere, držeći se s pouzdanjem njegove riječi i obećanja.

Završite dan s Oče naš koji vam nudi odmor.