Skip to content

Subota, 15. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Isus nas uči važnosti iskrenosti i čestitosti u našim riječima. Svojom porukom: „Dovoljno je da kažeš da ili ne. Ono što se događa izvan toga dolazi od Zloga.””, poziva nas da govorimo jasno i istinito, jednostavno i istinito.

Dočekujemo ovaj novi dan otvorenog duha. Što nam ove riječi govore?

Ovaj odlomak naglašava da je simbol kršćanina jednostavnost i iskrenost njegove riječi. Reći „da” kada je da i „ne” kada je ne odražava srce usklađeno s Božjom istinom, slobodno od prijevare i manipulacije. U svijetu punom poluistina i neistina, ova poruka je radikalno izazovna. „Da bismo komunicirali u istini, moramo imati čisto srce“ (papa Franjo).

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Papa Franjo ističe da se prava komunikacija mora odvijati s ljubavlju i poštovanjem prema drugome. „Kada netko prihvati Božji zakon u svom srcu, shvaća da mora napustiti način života prekršenih obećanja, kao i prijeći sa zabrane krivokletstva na odluku da se uopće ne zaklinje, zauzevši stav pune iskrenosti sa svima.” Naša riječ ne bi trebala zahtijevati uljepšavanja ili zakletve koje mogu dovesti do pogrešnih tumačenja.

Molimo Mariju da nas sa svojim Sinom stavi uz bok onima koji trpe jer su daleko od domovine.

Molitva na molitvenu nakanu mjeseca.

S Isusom u noći

Večeras moli Gospodina da očisti tvoje srce i tvoj jezik, kako bi tvoj govor uvijek odražavao njegovu istinu i ljubav, kako bi tvoje riječi uvijek bile izvori istine i života, svjedočanstvo tvoje vjernosti, za sve one s kojima živiš . Kako možeš biti siguran da tvoje riječi odražavaju istinu i ljubav koju Isus naučava?

Dopusti si da budeš zahvalan za još jedan dan života, priliku za miran odmor i obveži se da ćeš sutra živjeti s više čistoće riječi i srca.

Oče naš.