Skip to content

Nedjelja, 16. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

„S čime usporediti kraljevstvo Božje?” (Mk 4,26-34). Započnimo dan otvaranjem srca Gospodinu i njegovoj misiji suosjećanja.

Današnje evanđelje vodi nas do prispodobe o sjemenu koje samo raste i o zrnu gorušice koje izraste u veliki grm. Ove nam slike govore o rastu Kraljevstva Božjega, isprva neprimjetnom, ali sve većem i očitijem.

Vjerujemo li da Gospodin preobražava beznačajne radi svoga poslanja?

U tvoje ruke predajemo, Gospodine, one koji primaju ljude koji bježe iz svoje zemlje zbog rata i gladi. Neka njihovi mali ili veliki napori budu plodonosni.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

U ovom trenutku stanke i razmišljanja, pitamo se kakvo drvo želimo biti, kakve plodove želimo ponuditi? To nas navodi na razmišljanje o tome što hrani naš duh i što nudimo drugima.

Kako kaže papa Franjo: „kraljevstvo je nebesko sposobno promijeniti svijet, poput kvasca skrivenog u tijestu; mala je i skromna poput gorušičinog zrna, koje će, međutim, postati veliko kao drvo”.

Što je naše svjedočanstvo, kako ga nudimo? Isprosi od Gospodina milost da budeš dobro stablo, da donosiš dobre plodove.

Izmoli mjesečnu molitvu na molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

Večeras, kad zvukovi utihnu, pomisli na Kraljevstvo Božje, tako tiho.

Gospodine, pomozi nam vjerovati skrivenim procesima rasta koje si započeo u nama i drugima. Daruj nam duboko strpljenje i čvrstu vjeru da vjerujemo tvom obećanju.

Koje sjeme sijemo svojim djelima i riječima? Oče, učini svakoga od nas vjernim suradnikom koji, iako možda nećemo odmah vidjeti plod, zna da Ti uzgajaš velike stvari.

Oče naš.