Skip to content

Petak, 14 lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan slušajući Gospodina. To je u Propovijedi na gori, gdje Isus čvrsto govori ne samo o izbjegavanju grijeha, već o čuvanju srca i otvaranju životu potaknutom na veću ljubav.

Gospodin nas poziva da razmišljamo o ozbiljnosti s kojom se trebamo odnositi prema svojim iskušenjima i manama: „Ako ti je desno oko razlog za grijeh, iskopaj ga“. Papa nam govori da je sposobnost čuvanja srca milost koju nam je Bog dao da se borimo protiv đavla, koji zna kako se „prerušiti u anđela i uvjeriti vas”, čineći stvari „još gorima nego na početku”.

Što propuštaš kroz osjetila, koje slike, riječi, okusi svakodnevno hrane tvoj život?

Izmoli molitvu prikazanja i moli da tvoja pozornost uvijek bude usmjerena na ono što izgrađuje tebe i druge.

S Isusom tijekom dana

„Gospodine, daj nam da opet steknemo čistoću pogleda i srca.” Papa Franjo nas podsjeća da je čistoća srca neophodna za život u Božjoj prisutnosti. Isusov je nauk poziv da u svojim životima uklonimo sve što koči naš odnos s Bogom i našom braćom i sestrama. To može uključivati odvikavanje od štetnih navika, izbjegavanje situacija koje nas vode u iskušenje ili čak distanciranje od odnosa koji ne doprinose našem duhovnom rastu.

U današnjoj stanci odvoji malo vremena za meditiranje o ovoj točki pozornosti u svom životu vjere, kako bi rastao u vjernosti.

Izmoli mjesečnu molitvu na molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

Sada spremni za počinak, molimo za milost i odlučnost da iz naših života možemo ukloniti sve što nas odvaja od Oca. Na koje načine možemo ojačati svoju predanost životu s integritetom i svetošću svaki dan?

Gospodine, daj nam hrabrosti učiniti potrebne promjene u našem ponašanju i odnosima kako bismo živjeli život koji je vjeran tvom učenju. Očisti naše umove i srca, da te jasnije vidimo i izbliza slijedimo.

Oče naš.