Skip to content

Subota, 08. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Pozdravimo ovu subotu u kojoj slavimo Mariju, stavimo u njezino srce sve one koji danas pate jer su daleko od svojih domova, one koji gladuju i trpe nasilje i rat. Neka ih primi i utješi njezino Majčinsko Srce.

Na ovaj poseban dan Bezgrešnog Srca Djevice, izmolimo Gospodina milost da nasljedujemo Marijinu čistoću i da, poput nje, koja je „sve čuvala u srcu” (Lk 2, 41-51), čuvamo u sebi Riječ Božju koja nas preobražava i potiče da služimo braći i sestrama kao što je to činila Marija.

Neka naša srca budu čista i bez grijeha, milosrdna i dobrostiva, a cijelo naše biće slavi Gospodina i ljubi sve kao Marija.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Zastanimo između svakodnevnih aktivnosti i razmišljajmo o ovim Papinim riječima koji nam kaže: „Nemojmo se umoriti povjeravati stvar mira Kraljici mira”.

U ovim vremenima u kojima živimo, slijedimo savjete Svetog Oca i molimo za prestanak nasilja, jednog od glavnih uzroka raseljavanja ljudi.

Koju konkretnu gestu možeš učiniti danas u svojoj okolini koja će pridonijeti jačanju mira i jedinstva?

Molitva mjeseca na Papinu molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

Na kraju dana, zahvali se za sve što si doživio i pogledaj sebe i svoje srce na ovaj dan. Što si otkrio? Čime se tvoje srce danas nahranilo?

Pred Marijom, čašćenom u njezinom Bezgrješnom Srcu, moli je da te nauči čuvati ono što će te približiti Bogu i služiti ti kao putokaz na putu života.

Izmoli Oče naš i prikaži svoj počinak na molitvenu nakanu ovoga mjeseca.