Skip to content

Petak, 07. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na ovaj poseban dan Presvetog Srca Isusova, zamolimo Boga za milost da otvori naše srce da primimo njegovu preobražavajuću ljubav koja izvire u izvorima.

Evanđelje nam govori kako mu „jedan od vojnika kopljem probode bok i odmah poteče iz njega krv i voda” (Ivan 19,31-37).

Ovo je prekrasna slika neizmjerne i milosrdne Isusove ljubavi, koji se dao da nas spasi i koji nas poziva da s njim živimo u dubokom prijateljskom odnosu. „Biti s Njim podrazumijeva unutarnje znanje, stupanj identifikacije takav da imamo iste osjećaje koje je Krist imao” (Šesti korak Puta srca, nastanjeni Kristom).

Pomolimo se molitvom da migranti koji bježe od rata ili gladi nađu dobrodošlicu Srca Gospodnjega u gestama prihvaćanja i pomoći.

S Isusom tijekom dana

Poslijepodne promotrimo otvorenu ranu Isusova boka. Pozivam svakoga od vas da s povjerenjem gledamo u Presveto Srce Isusovo i da često ponavljamo, osobito tijekom ovog mjeseca lipnja: Isuse, blaga i ponizna srca, preobrazi naša srca i nauči nas velikodušno ljubiti Boga i bližnjega. ” (Papa Franjo).

Razmišljajmo o riječima molitve: Krvi Kristova, napoji me. Vodo iz boka Kristova operi me”.

Mjesečna molitva za migrante koji bježe.

S Isusom u noći

Večeras molimo da se naša srca otvore kako bi primila njegovu bezuvjetnu ljubav i da njegova slika preobrazi našu u još sličniju Kristovoj. Kako si živio danas? Za što želiš zahvaliti?

Slijedeći Isusov primjer, posvetimo se konkretnim djelima kako bismo otvorili svoja srca i dijelili njegovu ljubav s drugima. Razmišljajmo ovaj mjesec posebno o tome kako utjeloviti molitvenu nakanu u svom životu tako što ćemo biti lice dobrodošlice i utočište za one koji bježe iz svojih domova.

Oče naš.