Skip to content

Nedjelja, 09. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Otvori svoje srce i um novom danu i neka riječi Gospodnje odzvanjaju u tvom srcu.

Kada Isus pita: „Tko su moja majka i moja braća?” (Mk 3, 20-35), on otvara mogućnost da se postane dio njegovog najbližeg i najintimnijeg okruženja, onih koji vrše volju Očevu. Neka ovaj poziv danas odzvanja u tvom srcu.

Gospodine, poput Isusove obitelji i prijatelja iz Markova evanđelja, molimo te da nam daš milost razaznavanja tvoje volje za naše živote. Neka znamo slušati tvoj glas i slijediti tvoje upute s poslušnošću i pokornošću.

Izmoli molitvu prikazanja… Dobri Oče, znam da si sa mnom…

S Isusom tijekom dana

Razmišljaj o Papinim riječima za vrijeme popodnevne stanke: „Ovdje je volja Božja koju molimo da bude. Što je volja Božja utjelovljena u Isusu: tražiti i spasiti izgubljeno. I mi, kada molimo, tražimo da Božje traženje uspije, da se ispuni njegov sveopći plan spasenja, najprije u svakome od nas, a zatim u cijelom svijetu” (papa Franjo).

Kad prolaziš kroz tamnu noć, samo se trebaš sjetiti da te Bog traži. Gospodine, daj im da osjete da tražiš one koji danas trpe progonstvo zbog nasilja i rata u svojim zemljama! Daj im utjehu, a nama velikodušnost da ih dočekamo i pomognemo.

Molitva na nakanu mjeseca.

S Isusom u noći

Kako se približava noć i odmor dostiže naše potrebe, zahvalni smo za još jedan dan života, za prisutnost Gospodina usred naših aktivnosti i za svaku osobu koju nam je danas dao.

Posebno razmišljamo na trenutak o Božjoj volji: Slušamo, pod utjecajem smo stvarnosti, tražimo Gospodina u njoj, što On želi od nas? Govori, Gospodine, tvoj sluga sluša.

Završi ovaj trenutak molitvom Oče naš.