Skip to content

Četvrtak, 27. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

U današnjem čitanju Isus naglašava da pravi učenik nije samo onaj koji ga verbalno priznaje, nego onaj koji vrši volju Oca nebeskoga: „Neće ući svaki koji mi govori: Gospodine, Gospodine! u Kraljevstvo nebesko”. Dan započinjemo zahvalom za ovu riječ života.

To nas navodi da razmišljamo o tome kako naši postupci, osobito način na koji se odnosimo prema drugima, posebice prema migrantima ovog mjeseca, odražavaju našu vjernost Evanđelju.

„Dobrodošlica je izraz ljubavi, te dinamike otvorenosti koja nas potiče da svoju pozornost usmjerimo na druge, da tražimo ono što je najbolje za njihov život.” (Papa Franjo).

Koje ciljeve imamo danas?

Izmolimo molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Zastanite i stavite se u Božju prisutnost.

Papa Franjo, govoreći o današnjem evanđelju, podsjeća na temelj svakog života: „Gospodin nam govori o našem temelju, temelju našeg kršćanskog života, i kaže nam da je taj temelj stijena. To znači da svoju kuću, odnosno svoj život moramo graditi na stijeni koja je Krist. On je jedina stijena koja nam može dati sigurnost”.

Neka naše geste suosjećanja i dobrodošlica ovog mjeseca s onima koji napuštaju dom odražavaju da je naša stijena Krist.

Mjesečna molitva.

S Isusom u noći

Gospodine Isuse, dok završavamo ovaj dan, molimo te da ojačaš naše opredjeljenje da živimo po tvojoj volji. Neka naša izjava vjere u Tebe bude više od riječi; neka se očituje u konkretnim djelima ljubavi i služenja, osobito prema obiteljima koje napuštaju svoje zemlje u potrazi za novim prilikama, novom nadom.

Kako smo odgovorili na potrebe migranata i izbjeglica u našoj neposrednoj zajednici? Koje korake možemo poduzeti kako bismo osigurali da se naša vjera očituje u konkretnim i smislenim akcijama podrške ranjivima? Dan završavamo molitvom Očenaša.