Skip to content

Četvrtak, 13. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Ponovno primamo milost života i postajemo prisutni našoj današnjoj stvarnosti, onome što nam Gospodin nudi da živimo.

Isus nas podsjeća da prije pristupanja vjerskim obredima: „Ostavi svoj prinos kod žrtvenika i idi najprije da se pomiriš sa svojim bratom“. Podsjeća nas da pravo štovanje nije ograničeno na vanjske rituale, već uključuje zdrav i iskren odnos s drugima. Ova nas poruka izaziva da procijenimo naše odnose i tražimo aktivno pomirenje, pokazujući tako dubinu naše vjere i predanosti zapovijedima ljubavi i milosrđa.

Danas budimo pažljivi na one spone koje treba pomiriti u našem životu. I zapitajmo se… Koje korake možemo poduzeti da ih izliječimo?

Molimo molitvu prikazanja, stavljajući svoje radosti i nade u ruke Gospodinove.

S Isusom tijekom dana

Nakon dana punog aktivnosti, daj si trenutak da se ponovno povežeš sa sobom i s Ocem. Današnja je molitva razlog da se zajedno s papom Franjom zapitaš: „Što da radim sa svojim životom? Stvaram li jedinstvo u svojoj okolini? Ili dijelim, ogovaranjem, kritikom i zavišću? Što da radim? Razmislimo o ovome. Nositi Evanđelje znači naviještati i živjeti prije svega pomirenje, praštanje, mir, jedinstvo i ljubav koju nam daje Duh Sveti”.

Neka tvoja odluka bude traženje istinskog pomirenja sa svojom braćom i sestrama. I obnoviti prikazanje kako bi Crkva uvijek živjela dinamiku dobrodošlice i prihvaćanja svih.

Mjesečna molitva.

S Isusom u noći

Na kraju dana, molimo za snagu i poniznost koji nam nedostaju da tražimo pomirenje s onima koje smo povrijedili ili od kojih smo se udaljili. Zahvaljujemo i nudimo, tražimo i pozdravljamo.

Neka nas danas ohrabri da ostavimo svoje darove i izađemo tražiti iscjeljenje naših prekinutih odnosa, kako bi naše sudjelovanje u vjerskim obredima bilo ugodno u Božjim očima i plodonosno među našom braćom i sestrama.

Postoji li veza u tvom životu kojoj je potrebno pomirenje i koje korake možeš poduzeti da vratiš mir? Kako možeš poduzeti konkretne korake za napredak u tome.

Oče naš.