Skip to content

Četvrtak, 06. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Dan počinje pitanjem postavljenim na usta pisara: „Koja je prva od svih zapovijedi? (Mk 12,8-34). Odgovor je ljubiti Boga iznad svega; druga je ljubiti bližnjega svoga kao samoga sebe.

Papa nam kaže da se ljubav prema Bogu izražava prije svega u molitvi, osobito u klanjanju. A ljubav prema bližnjemu, koja se naziva i bratskim milosrđem, sastoji se od blizine, slušanja, dijeljenja, brige za druge.”

Pomolimo se da naša ljubav bude prava i iskrena i da se očituje u našim odnosima s drugima, osobito s onima koji su morali napustiti domovinu.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Ljubav prema Bogu i ljubav prema bližnjemu su nerazdvojne. Ljubav prema Bogu očituje se u ljubavi prema bližnjemu, a ova u suosjećanju, solidarnosti i služenju.

Danas posebno mislimo na ljubav prema migrantima, prema onima koji napuštaju svoje domove zbog rata i gladi u svojim zemljama. Kao što Franjo kaže: „Ljubav prema Bogu nije samo stvar osjećaja, nego i djela. Ljubav prema Bogu očituje se u ljubavi prema bližnjemu. Ne možemo voljeti Boga ako ne volimo svoju braću i sestre.”

Neka ove riječi govore o tvom životu, posebno danas. Izmoli molitvu na nakanu mjeseca.

S Isusom u noći

Na kraju dana stani pred raspelo, vidi u Isusovu licu lica onih koji su morali napustiti svoju domovinu i svoj dom i zapitaj se: „Što sam učinio za Krista, što činim za Krista? I što da učinim za Njega?

Prikaži svoj odmor za svu svoju braću i sestre koji bježe iz svojih zemalja i za one koji im pomažu i pružaju im utočište usred njihovih poteškoća.

Oče naš.