Skip to content

Nedjelja, 30. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Dan počinje i mjesec se bliži kraju. Pripremamo se proživjeti dan s ciljem da se osvrnemo na to kako smo ovog mjeseca živjeli Papinu molitvenu nakanu.

Isus nam u evanđelju govori: „Ne boj se, samo imaj vjere“ (Mk 5, 21-43), iznad privida, pa čak i ako stvari izgledaju beznadno. Puštanje ljubavi unutra uklanja strah. „Dva su zahtjeva da bismo bili izliječeni, da bismo imali pristup Njegovom srcu: osjećati potrebu za iscjeljenjem i povjeriti mu se“ (papa Franjo).

Kakvo je naše pouzdanje u Gospodina, osjećamo li se ovisnima o Gospodinu? Ovu milost molimo za sebe i za one koji su gladom i ratom prognani iz svojih zemalja.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Nakon pola dana rada, zastani s Gospodinom.

Postoji bolest srca: „Kad osjetimo da imamo otvrdnulo srce, otvrdnulo srce i, ako mogu tako reći, mumificirano srce, toga se moramo bojati. Ovo je smrt srca.”

„Po svojoj dinamici, ljubav poziva na rastuću otvorenost, veću sposobnost prihvaćanja drugih, u beskrajnoj avanturi koja integrira sve periferije prema punom osjećaju uzajamne pripadnosti. Isus nam je rekao: „Svi ste vi braća i sestre” (papa Franjo).

Kako ste proživjeli ovaj mjesec u dinamici ljubavi na koju nas je pozvala molitvena nakana?

Mjesečna molitva.

S Isusom u noći

Završava dan, a s njim i ovaj mjesec Srca Isusova, proboden ne samo rimskim kopljem, nego i bolima čovječanstva, onih koji su raseljeni ratom i glađu u potrazi za boljim prilikama.

Kako ste ovaj mjesec živjeli molitvenu nakanu, kako je ona utjecala na vaše srce i vaše okruženje?

Pred Kristom na križu još jednom se pitamo… Što smo učinili za Krista? Što sam učinio za Krista? Što ćemo učiniti za Krista?

Završavamo mjesec zahvaljujući i prinoseći sve što smo proživjeli Srcu Kristovu.

Oče naš.