Skip to content

Subota, 29. lipanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Još jedan dan za slavljenje, štovanje i služenje Bogu našem Gospodinu.

Današnje evanđelje bilježi presudni trenutak kada Isus pita svoje učenike što oni vjeruju tko je on: „Ti si Mesija, Sin Boga živoga” (Mt 16,13-19). Tko je Krist u vašem životu? Neka pitanje odjekne na početku dana i neka vas prati danas.

Dopustite da vas ovo pitanje izazove i dopustite da vas Isus pošalje kao što je poslao Petra, da pase, čuva, brine. Kamo te Gospodin danas šalje?

Papa nam kaže da će nam „buduće generacije biti zahvalne ako smo uspjeli stvoriti uvjete za neophodnu integraciju” pred fenomenom migracija.

Molitva prikazanja

S Isusom tijekom dana

U ovim minutama koje posvećujemo molitvi, tražimo u svojim srcima odgovor na Isusovu interpelaciju, tko mi kažemo da On jest.

Točne riječi izašle su iz Petrovih usta; ali, kako nas podsjeća papa Franjo, nadahnut od Boga: „Šimun Petar u svojim ustima nalazi riječi veće od sebe, riječi koje ne dolaze iz njegovih prirodnih sposobnosti. Možda nije učio u školi, a može izgovoriti ove riječi, jače nego što jest! Ali one su nadahnute Ocem.

Molite Gospodina da vas nadahne Petrovom hrabrošću da prihvatite Krista u svoj život i živite u skladu s njegovim stilom.

Izmoli mjesečnu molitvu na molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

Kako dan završava, zahvaljujemo na novoj prilici da služimo u misiji suosjećanja.

Pred Gospodinom se pitamo: Na koje načine možemo postati bolji u služenju i vođenju onih koji su pod našom skrbi, posebno onih koji su ranjivi ili marginalizirani?

Prigoda nam služi da zamolimo Oca da nas nadahne da budemo dobri pastiri njegova naroda, da možemo voditi s ljubavlju, služiti s poniznošću i štititi snagom one o kojima brinemo.

Oče naš