Skip to content

Ponedjeljak, 01. srpanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Današnja riječ nam govori da „…Sin Čovječji nema gdje glavu nasloniti” (Mt 8,18-22). Započnite dan tako da ove riječi odzvanjaju u vašem srcu. Danas krećemo u misiju širenja suosjećanja diljem svijeta. Odvojite trenutak za smirivanje i provedite vrijeme s Isusom. Isus poznaje krhkost nas, muškaraca i žena, koji se često, prezauzeti svakodnevnim umorom, izlažemo opasnosti da ne nađemo vremena slušati Njegov glas.

Molite Gospodina da vam udijeli milost da mu budete na usluzi, prepoznajući ga posebno u svim ljudima koje ćete danas sresti.

Molite jutarnju molitvu ovog posebnog molitvenog dana za Sinodu, kako bi ovo putovanje prema novom Saboru bilo plodno vrijeme pripreme.

S Isusom tijekom dana

Zastanite na trenutak ovog poslijepodneva kako biste razmislili o Papinim riječima: „Danas bih vam želio govoriti o sakramentu bolesničkog pomazanja, koji nam omogućuje dotaknuti Božju samilost prema čovjeku. U prošlosti se zvalo „Ekstremno pomazanje” jer se shvaćalo kao duhovna utjeha pred neposrednom smrću. Govoriti umjesto toga „Bolesničko pomazanje” pomaže nam proširiti našu viziju kako bismo uključili iskustvo bolesti i patnje, unutar horizonta Božjeg milosrđa.” (Papa Franjo).

Učinite ovu viziju svojom vlastitom, kako biste donijeli život i nadu onima koji pate tijelom i duhom.

Molite mjesečnu molitvu na Papinu molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

Pripremite se završiti dan i dati si vremena za odmor. Provedite vrijeme s Isusom i razmišljajte sa zahvalnošću o danu koji ste upravo doživjeli. Gospodin ti je dao mnogo prilika da uživaš u životu, susretima s drugima i svoj prirodi koja te okružuje.

Jeste li drugima bili odraz ovih darova? Jeste li sposobni vidjeti druge Isusovim očima u svim ljudima koje susrećete?

Moli Gospodina da ti pomogne da uvijek gledaš svijet Njegovim očima.

Oče naš.