Skip to content

Utorak, 6. veljače 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvali Bogu za ovaj dan i što te je pozvao da budeš Njegovo oruđe u zadaćama i susretima koji te očekuju. „Ovi me ljudi poštuju usnama, a srce im je daleko od mene“ (Marko 7,6). Traži dar dublje spoznaje Isusa. Ne samo čuti Njegovu riječ, već razumjeti Njegovo Srce, Njegov način djelovanja i ljubavi, dopuštajući da te Njegova ljubav zarazi i oblikuje. Budi sposoban činiti iste stvari, ali na način s više ljubavi, kao što bi to činio Isus. Moli, s papom Franjom, da neizlječivo bolesni također osjete ovu ljubavnu prisutnost onih oko njih i Isusa. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Zastani u svojim zadacima i poslušaj što ti Isus govori preko pape Franje. “Društvo zaslužuje biti nazvano ‘civiliziranim’ ako razvije antitijela protiv kulture bacanja; ako prepoznaje nematerijalnu vrijednost ljudskog života; ako se solidarnost aktivno prakticira i čuva kao temelj suživota.” Kako se ponašaš prema onima koji se mogu smatrati “manje produktivnim” pojedincima? Slava Ocu.

S Isusom u noći

Saberi svoj dan i stvori unutarnju tišinu. Zahvali za svaku posebnu milost koju si danas primio. Koje su te želje danas pokrenule? Želje su ono što te tjera na akciju. Priznaj želje koje su bile prepreka tvom prijateljstvu s Isusom. Prikaži ih Gospodinu za njegovu evangelizaciju. Koju cilj želiš ispuniti sutra? Zabilježi taj cilj. Zdravo Marijo