Skip to content

Srijeda, 7. veljače 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvaljuj za ljubav Isusovu, koji je trpio na križu za sve nas. “Njegovo je svjedočanstvo istinito, i on zna da istinu govori, da i vi vjerujete” (Ivan 19:35). Zamoli Isusa da ti dopusti da nađeš utočište u Njegovim svetim ranama i da naučiš kako liječiti rane onih oko sebe. Budi svima svjetlo Isusove ljubavi. Želja za Srcem poput Njegovog, iz kojeg teče čista i nesebična ljubav. Prikaži svoje djelovanje za molitvene nakane pape Franje. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Zastani u svom danu kako bi se susreo s Gospodinom. Postani svjestan kako si i u kojem smjeru ideš. „Kad bolest pokuca na vrata našeg života, u nama se sve više javlja potreba da se netko brine za nas, da nas vodi za ruku, pokazuje nam nježnost i brigu za nas, poput milosrdnog Samaritanca iz Evanđelja.”(papa Franjo). Slava Ocu.

S Isusom u noći

Zastani na trenutak na kraju ovog dana. Prepoznaj trenutke kada je Gospodin bio prisutan u malim stvarima, u susretima, u zadacima, u razgovorima, u prirodi. Zašto želiš zahvaliti? U kojim trenucima si osjetio kako Bog govori tvom srcu? Zabilježi riječ koju ti je Isus rekao ili nadahnuo. Upamti da ti Bog uvijek govori u unutarnjoj tišini. Gledajući unaprijed u sutra, budi pažljiviji prema Bogu koji govori u tvom srcu. Zdravo Marijo.