Skip to content

Ponedjeljak, 5. veljače 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Danas započni svoj dan izražavanjem zahvalnosti za svoj život i za sve što si doživio: sve radosti, ali i sve tuge i patnje. “I svi koji bi ga se dotaknuli ozdravljahu” (Marko 6:56). Danas nastoj priznati svoje rane kako bi i ti znao i osjetio da si izliječen beskrajnim Božjim milosrđem. Posveti svoj dan Papinoj molitvenoj nakani za ovaj mjesec: da oni u završnoj fazi života, zajedno sa svojim obiteljima, uvijek mogu dobiti potrebnu brigu i podršku, tjelesnu i duhovnu. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Prije nego što nastaviš sa zadacima svog dana, zastani s Isusom i poslušaj što Papa kaže: “Trenutni socio-kulturni kontekst progresivno nagriza svijest o tome što ljudski život čini dragocjenim. Doista, sve se više ocjenjuje na temelju njegove učinkovitosti i korisnosti, do točke razmatranja ‘odbačenih života’ ili ‘nevrijednih života’ onih koji ne ispunjavaju ovaj kriterij. U ovoj situaciji gubitka autentičnih vrijednosti nedostaju nepromjenjive dužnosti solidarnosti te ljudskog i kršćanskog bratstva.” Kakav je tvoj odnos prema onima koji zbog bolesti ne ispunjavaju očekivanja, ne ispunjavaju standarde? Slava Ocu.

S Isusom u noći

Svaki dan ima početak, proces i kraj. Ti si svjestan ovog putovanja. Kakve si osjećaje imao u ranim jutarnjim satima? Razmisli o promjenama koje si doživio tijekom dana. Možeš li prepoznati porijeklo ovih promjena? Ako naučiš prepoznati svoje osjećaje i vidiš kamo te vode, možeš biti slobodniji i dobiti distancu. Prinesi Gospodinu sve što si danas živio. Zdravo Marijo