Skip to content

Utorak, 30. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Prihvati ovaj dan s radošću i hrabrošću, nudeći se gdje god te tvoja misija treba. Danas te Bog poziva na mir koji nije spokoj nego pouzdana borba. „Ostavljam vam mir, dajem vam svoj mir, a ne svijeta. Ne uznemirujte se i ne bojte se.” (Iv 14,27-31). „Ovaj mir ide usred nevolja i ide naprijed“ (papa Franjo). Razmisli kako živiš kroz poteškoće… Gubiš li mir jer prestaješ gledati prema Gospodinu i gledaš veličinu oluje? Upamti da mir dolazi gledanjem samo u Gospodina.

Izmoli molitvu prikazanja… Evo me u ovom novom danu…

S Isusom tijekom dana

U ovoj posljednjoj stanci u travnju, pozivamo te da ponovno pročitaš način na koji si živio nakanu ovog mjeseca. Vratimo se na tekst molitvene nakane: Pomolimo se da dostojanstvo i bogatstvo žena budu priznati u svim kulturama i da prestane diskriminacija koju trpe u raznim dijelovima svijeta. Kakve je tragove u tvom srcu ostavila ova molitvena nakana? Koje si konkretne radnje poduzeo da ovu molitvenu nakanu utjeloviš u svoj svakodnevni život?

Zahvali za žene i neka ove riječi odzvanjaju u tvom srcu ostatak dana: „Crkva je žena, i kada razmišljamo o ulozi žene u Crkvi, moramo se vratiti ovom izvoru: Marija, majka.” (papa Franjo)

Molitva mjeseca za žene.

S Isusom u noći

Mjesec se bliži kraju i ova obveza molitve i mobiliziranja života za žene dolazi kraju. Na kraju ovog dana, zahvaljujem za put koji smo prešli s Papinom molitvenom mrežom u tolikim zemljama diljem svijeta. Uzimam trenutak da u svom srcu nosim mnoge žene koje su bile i još uvijek su dio mog života, i koje su mi pomogle na mom putu. Zahvaljujem za njih!

Nudim si trenutak odmora i pripremam se da hrabro prihvatim sutrašnji novi mjesečni izazov. Oče naš.