Skip to content

Srijeda, 01. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Ovaj nas mjesec papa Franjo poziva na molitvu za redovnice, redovnike i sjemeništarce. Sjeti se redovnice, svećenika ili redovnika u formaciji koje poznaješ i s Isusom odvoji trenutak šutnje i pomoli se za njih.

„Ja sam trs, a Otac moj vinogradar“ (Iv 1,2). Neka sve tvoje misli, riječi i djela odražavaju Gospodinovu ljubav i donesu mnogo ploda. Reci Gospodinu da je to tvoja želja i tijekom dana budi pozoran na znakove ljubavi koje ima za tebe.

Zahvali Gospodinu za ovu novu priliku da ostaneš u njegovoj ljubavi.

Završi moljenjem molitve prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Odmori se na trenutak i razmisli: Jesi li bio pozoran na znakove ljubavi koje je Otac imao s tobom? Koji su bili njegovi načini komuniciranja s tobom? Koji su znakovi Njegove ljubavi? Osjećaš li da ostaješ u Njemu? Budi zahvalan za milosti koje primaš od njegove blizine. Moli za milost da budeš pažljivi i da nastaviš otkrivati Njegovu prisutnost do kraja dana.

Pridruži se Papinoj molitvenoj mreži moleći da redovnice, redovnici i sjemeništarci rastu na svom putu zvanja kroz pastoralnu, duhovnu i ljudsku formaciju, koja ih vodi do vjerodostojnih svjedoka Evanđelja.

Izmoli molitvu mjeseca na ovu nakanu Crkve.

S Isusom u noći

Na kraju ovog dana, budi zahvalan za ovu novu priliku koju ti je Gospodin dao. Budi zahvalan što možeš živjeti u Njegovoj prisutnosti i na prilici da ostaneš u Njegovoj ljubavi. Prepoznaj sve znakove Njegove ljubavi tijekom svog dana. Jer čak i u trenucima kada si bio rastresen ili sam, On je bio tu s tobom.

Isus nam u Evanđelju kaže: „Ako ostanete u meni i moje riječi ostanu u vama, tražite što god hoćete i bit će vam“ (Ivan 15,8). Moli Gospodina da ostaneš pozoran na Njegovu prisutnost i da se nikada ne osjećaš samodostatnim. Učini istu molbu za svoju braću i sestre koji su dali svoje živote kao redovnici.

Oče naš.