Skip to content

Ponedjeljak, 29. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na početku ovog dana, stavi u ruke Gospoda toliko žena koje su tretirane s nasiljem, prezirom i koje su podcijenjene. Neka im bude dana utjeha Duha Svetoga. „Branitelj, Duh Sveti, kojega će Otac poslati u moje ime, poučit će ih o svemu i podsjetiti ih na sve što sam im rekao” (Iv 14,21-26). Šesta etapa Puta srca, „Ostati u Kristu”, pomaže nam da uđemo u ovu dinamiku slušanja i govori nam: „Duh Sveti nam pomaže razlučiti što je zapravo Ljubav: ljubav prema neprijateljima i oprost uvreda. On nas vodi duboko u Srce Isusovo. On je njegov tumač.“ Jesi li poslušan glasu Duha Gospodnjega?

Dok prikazuješ svoj dan, moli molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

U ovoj popodnevnoj pauzi nosi u srcu ono što nam Papa govori: „Žene imaju sposobnost upravljanja i promišljanja koja je potpuno drugačija od naše i također, rekao bih, superiorna našoj, na drugi način. To vidimo i u Vatikanu: gdje god stavimo žene, stvari se odmah mijenjaju, idu naprijed.”” (Papa Franjo) Možete prepoznati drvo po plodu, a tako i ljude; s dobrog će stabla biti dobar plod. Daj mi milost poslušnosti glasu svoga Duha, da ono što mi stavljaš u ruke donese ploda.

Moli molitvu mjeseca u zahvalu za dar tolikih žena poslušnih Duhu Svetome koje donose plodove u svom okruženju.

S Isusom u noći

Zahvali se za dan koji se bliži kraju. Cijeli dan te je Otac pozivao na male načine, želeći da ga slušaš i slijediš. Prepoznaješ li Gospodinovu prisutnost u onome što doživljavaš? Kako odgovaraš? Kratko zastani tijekom dana kako bi postao svjestan onoga što doživljavaš i obrati pozornost na to. Duh Gospodnji te poziva u stvarnost svakodnevnog života. Želiš li zahvaliti za milost koju si primio? Postoji li situacija koju trebaš popraviti? Zabilježi što ti pomaže. Hrabrost za sutra! Oče naš.