Skip to content

Utorak, 28. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na početku dana zahvali za još jednu priliku da voliš i služiš Gospodinu i svojoj braći i sestrama.

Razmisli o riječima današnjeg evanđelja: „Vidiš, Gospodine, sve smo ostavili da te slijedimo“ (Mk 10,28). Isus nam nudi svoje prijateljstvo, pa je to njegova inicijativa. U njemu smo pozvani odgovoriti slušanjem i dostupnošću na njegov poziv, konkretnim odgovorom u našoj životnoj situaciji i u povijesnom vremenu koje živimo” (Peti korak Put srca).

Kako izgleda tvoje nasljedovanje Isusa, čega se trebaš odreći ili napustiti da bi rastao u vjernosti njegovu pozivu? „Tko ima usmjeren svoj pogled na Isusa, uči živjeti da služi. Ne čeka da drugi počnu, nego izlazi tražiti bližnjega…” (papa Franjo).

Izmoli molitvu prikazanja na molitvenu nakanu za ovaj mjesec.

S Isusom tijekom dana

Odmori se danas poslijepodne kako bi svoj pogled usmjerio prema Gospodinu i postao svjestan kako živiš dan.

Časne sestre, redovnici i sjemeništarci ostavili su sve za Isusa, cijeli su život usmjereni k tome da ga slijede. Uz tvoje molitve neka budu ojačani u ovom izboru života, kako bi mogli živjeti vjerno, složno i da ne izgube kompas svog predanja. „…da bi se krenulo životnim putem, potrebno je osloboditi se „viška”, jer živjeti dobro ne znači puniti se beskorisnim stvarima, već osloboditi se viška, kopati duboko u sebi, kako bi shvatio što je uistinu važno pred Bogom” (papa Franjo).

Provjeri je li tvoj vlastiti odgovor slijeđenja usidren u Gospodinu, jesi li samo u Njega položio svoju nadu.

Moli molitvenu nakanu mjeseca.

S Isusom u noći

Osvrni se na dan koji završava. Jesi li zahvalan za trenutke koje si proživio, ljude koje si sreo, blagoslove koje si primio i dobro koje si mogao učiniti.

Pripremi se za počinak prepuštajući se Gospodinu, stavljajući sve u Njegove ruke, teško, jednostavno, ono što te je boljelo, što te je veselilo.

Kako želiš započeti sutra? Kakve želje imaš? Upamti da si u Gospodinovim rukama i ja mu se obvezujem da ću nastaviti ostavljati sve za Njega.

Oče naš.