Skip to content

Ponedjeljak, 27. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

U današnjem evanđelju Isus kaže: „Idi, prodaj što imaš i podaj novac siromasima, i imat ćeš blago na nebu. Onda dođi i slijedi me” (Mk 10,21). Odvajanje od viška i poziv da ga slijedimo svakodnevni je zadatak. „… odgovoriti na poziv i poslanje koje Gospodin povjerava svakome od nas u današnjem svijetu, s njegovim ranama i nadama, izazovima i osvajanjima“ (papa Franjo).

Prihvaćaš li ovu avanturu i izazov napuštanja svoje udobnosti kako bi prigrlio duboko prijateljstvo s Gospodinom? „Tako je pravi ” „sluga Kristov”, kako kaže Sveto pismo, „prijatelj”. To jest, onaj kome je Isus obznanio „što je čuo od Oca.” To znači poznavanje, bliskost, intimnost, biti što je moguće bliže njegovu srcu. Da bismo rasli u toj prisnosti s Kristom, pozvani smo uroniti u njegovu Riječ i susresti ga u sakramentima” (Papa, Put srca, Peti korak).

Moli molitvu prikazanja da redovnici i redovnice mogu živjeti ovo osobno prijateljstvo s Kristom.

S Isusom tijekom dana

Zastanimo u danu kako bi uskladili srca i postali svjesni svojih djela i riječi tog dana. Jesmo li dopustili da Isus bude prisutan kroz njih? Dnevni zadaci prilika su za svjedočanstvo o Gospodinovom odlasku.

Isus nas poziva da izađemo izvan samih granica „ja” kako bismo ušli u opažanje života iz „ti” i to je korak koji zahtijeva hrabrost i odvažnost, jer znači napuštanje vlastite sigurnosti i udobnosti, živjeti u skladu s Njegovim načinom života” (Peti korak Put srca).

Gospodine, želimo nastaviti jačati naš osobni susret s Tobom, u ostatku dana držat ćemo Te prisutnim u središtu onoga što živimo. Molimo za one koji su u formaciji svog zvanja: redovnice i redovnici te sjemeništarci. Pratimo ih svojom molitvom.

Izmoli mjesečnu molitvu.

S Isusom u noći

Došli smo do kraja dana i pripremamo se proći kroz onoo što smo doživjeli u svojim srcima. Prepoznajemo milosti koje nam je Gospodin danas dao. Kako smo živjeli svoju bliskost i bliskost s Kristom? Kako smo naše prijateljstvo s Kristom odražavali u našem odnosu s drugima?

Molimo oproštenje za one trenutke u kojima su središte naših odluka zauzele stvari koje nisu Bog, naš ego, utjeha i ta pretjerana briga o tome kako izgledamo. Odlučimo sutra živjeti s očima uprtim u Gospodina, prihvaćajući i vjerno odgovarajući na njegovo prijateljstvo. Gospodine, daj nam obnovljenu hrabrost!

Oče naš.