Skip to content

Srijeda, 29. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan ovim riječima iz današnjeg Evanđelja: „…tko hoće među vama biti velik, neka vam bude sluga; tko hoće biti prvi, neka svima bude poslužitelj…“ (Mk 10,43-44). ). Odvoji trenutak da ove riječi odjeknu u tvom srcu….

Služenje, biti tu za druge, također je poziv koji se hrani dostupnošću, dobrim stavom, radošću, molitvom…” „Razmišljajmo danas o Isusu, sluzi, vjernom služenju. […] Pomislimo na svakoga od nas, dio naroda Božjega: mi smo sluge, naše je zvanje služiti, a ne iskorištavati svoje mjesto u Crkvi. Servirati. Uvijek u službi” (papa Franjo).

Danas imaš novu priliku nasljedovati Isusa, tijekom dana provjeri kako ide tvoj stav služenja.

Izmoli molitvu prikazanja za ljude koji se formiraju za posvećeni život kako bi njihova raspoloživost za služenje pustila korijen u osobnom i dubokom prijateljstvu s Gospodinom.

S Isusom tijekom dana

Odmori se popodne i pregledaj dinamiku usluge u svom danu. Služenje je također poziv. Sjeti se sestara redovnica i sjemeništaraca, moli da u svojoj formaciji ojačaju darove koji obogaćuju njihovo služenje drugima.

Razmišljaj o ovim riječima: „…darovi Duha imaju uvijek novi život, i u svim okolnostima vremena i mjesta oni se preporađaju i iznova pronalaze…” (papa Franjo).

Nastavi dan s ciljem da svoje darove staviš u službu drugima: u obitelji, na poslu, s prijateljima…. Moli na molitvenu nakanu mjeseca.

S Isusom u noći

Dočekaj kraj dana, svjetla se gase, aktivnosti se privode kraju i pripremaš se za odmor. Zatvori oči i moli Gospodina da ti pomogne prepoznati njegovu prisutnost u onome što si morao živjeti. Jesi li mogao služiti? Pogledaj svoje postupke od zore do sada i prepoznaj jesi li zadržao stav služenja.

Zahvali za današnje radosti i za prilike da podijeliš svoje darove.

Također pregledaj svoje posrtaje, s ciljem da obratiš više pažnje kako bi prepoznao što možeš poboljšati sutra.

Izmoli Oče naš.