Skip to content

Utorak, 26. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Isus sa svima dijeli intimno mjesto, stol pun prijatelja, ali predosjeća i zna tko će ga izdati za novac, za svoj interes, za osobni probitak i tko će ga se odreći, iako za sebe vjeruje da je jak i hrabar.. „Hoćeš li dati svoj život za mene? Zaista, zaista, kažem ti, pijetao neće zapjevati prije nego me triput zatajiš.” (Ivan 13:21-33-36-38). Kako ove Isusove riječi govore o mom životu? Moje želje i moja hrabrost također su probodene mojom krhkošću. Sveci i mučenici uvijek imaju samo jednu svrhu u životu, da dopuste da budu voljeni i vole u cijelosti, do točke davanja svega sebe… čak i u svojoj slabosti. Daj mi milost da ostanem u tvojoj ljubavi, do te mjere da dam cijeli svoj život!

Molimo zajedno našu molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Danas u popodnevnom odmoru obnavljam svoje prikazanje na molitvenu nakanu. To može biti vrijeme predaje, usred progona, poricanja ili izdaje. Kao i mnogi mučenici koji su umrli usred ratova, nasilja i prisilnih seoba i, prinoseći svoje živote, dali slavu Gospodinu. Papa Franjo rekao je da su djeca koja ginu u ratovima „mali Isusi današnjice”. Razmišljajmo danas o tolikim malim Isusima, nevinim mučenicima u svijetu, koji su izdani i zanijekani zbog pretjerane ambicije… Što od sebe možeš ponuditi ovim malim Isusima ove večeri? Za njih moli molitvu mjeseca za mučenike.

S Isusom u noći

Utišajmo svoju nutrinu, dajmo mjesta odmoru, izaberimo melodiju koja nadahnjuje mir i spokoj. Što ti ostaje u srcu na kraju dana? Usmjeri svoj pogled na ono na čemu želiš biti zahvalan. Meditiraj… večeras bih mogao biti Juda sposoban izdati Prijatelja za svoj vlastiti interes ili bih mogao biti Petar koji vjeruje da sam nesposoban zanijekati Ljubav, i učiniti suprotno zbog svoje ljudske slabosti… Tko ili što je pokrenulo moje današnje odluke? Daj mi, Gospodine, poniznost punu ljubavi da se pustim voditi tako što ću ostati blizu Tebe i svoje braće i sestara. Oče naš.