Skip to content

Ponedjeljak, 25. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvaljujemo za novi dan, obitelj, posao, sunce, život… „Marija je uzela litru skupocjenog mirisnog ulja od pravog aromatičnog narda i pomazala Isusove noge te ih svojom kosom osušila, kuća se ispuni mirisom ulja.” (Ivan 12:1-11). Danas nam se predlaže pomazati Isusove noge najboljim i najdragocjenijim dijelovima nas i našeg života, poput Marije, one s uljima, i tolikih mučenika iz prošlosti i sadašnjosti. Pobijedimo s Isusom vezanost za prolazan, udoban, lagan, siguran život, okrenimo svoju ljubav, vjeru i nadu u Njega, spremni riskirati u korist Evanđelja. Pridružujemo se papi Franji u molitvi za sve one koji riskiraju svoje živote za Evanđelje, da nas zaraze svojom hrabrošću, svojom ljubavlju, svojim misionarskim impulsom u našem svakodnevnom životu.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Neka u ovoj poslijepodnevnoj stanci odjeknu ove Papine riječi: „Danas naš pogled nije usmjeren na jedan lik, nego na mnoštvo mučenika, muškaraca i žena svih dobi, jezika i naroda, koji su dali svoje živote za Krista , koji su krv svoju prolili da ispovjede Krista. Nakon naraštaja apostola, oni su bili „svjedoci” Evanđelja par excellence” (papa Franjo). Razmišljajmo tijekom popodneva o velikodušnosti Marije Magdalene, o Lazarovoj promjeni u prevladavanju okova smrti, o Judinom ekonomskom interesu i o Isusu koji nas uvijek potiče na više, na predanje veće ljubavi… Kako želim predati svoj život, tko me motivira i potiče da služim drugima? Molim polako molitvu za mučenike, zadržavajući se tamo gdje mi je veće zadovoljstvo.

S Isusom u noći

Budi zahvalan za dan koji se završava. Danas smo molili i produbljivali Evanđelje, ostavimo trenutak šutnje i sjetimo se stavova Isusa, Marije, Lazara, Jude, znatiželjnog puka i Židova, razmotrimo dan u svjetlu Evanđelja. Jesi li položio svoj dan pred noge Gospodinove, dajući najbolje od sebe? Zbog čega se osjećaš voljeno, a zbog čega si se vezao? Na koga usmjeravaš pogled kako bi napredovao pokraj svojih strahova? Molim Gospodina da moje predanje svakim danom bude veće, slobodnije i punije ljubavi. Oče naš.