Skip to content

Srijeda, 27. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Kad započneš ovaj dan, pozdravi Isusove riječi: „Sin Čovječji odlazi, kao što je pisano, ali jao onome koji ga izdaje” (Mt 26,14). Svatko od nas ima sposobnost izdati, prodati se, izabrati za vlastiti interes. Svatko od nas ima mogućnost da ga privuče ljubav prema novcu ili dobrima ili budućem blagostanju. “Juda, gdje si?” (papa Franjo). Molimo Gospodina za odvažnost u poslanju, da na ovaj dan pred Vazmeno trodnevlje ispitujemo svoja srca kao učenici u svjetlu njegove riječi i riskiramo.

Moli zajedno s cijelom Molitvenom mrežom dnevno prikazanje.

S Isusom tijekom dana

Zastani da se odmoriš i povežeš s Isusom. „Dok moć svijeta donosi uništenje i smrt, Kristov mir gradi povijest, preobražavajući srca onih koji pozdravljaju njegovu spasonosnu prisutnost.” “Postoji progonstvo,” kaže Franjo, “jer svijet ne tolerira Kristovo božanstvo, ne tolerira naviještanje Evanđelja. „Kršćanski odgovor na zlo je ljubav“ (papa Franjo). Uzmi frazu ili riječ koja odjekuje u tvom srcu i pusti je da odjekuje ostatak dana. Ohrabri se živjeti, širiti i svjedočiti ljubav i mir koji proizlaze iz susreta s Isusom u susretima koje imaš.

Izmoli mjesečnu molitvu za mučenike ovoga vremena.

S Isusom u noći

U ovom danu koji završava obraćam se tebi, Gospodine, da ti zahvalim za sve milosti koje si mi dao, za tvoju beskrajnu ljubav. Za geste ljubavi i nježnosti koje su mi toliki iskazivali, za strpljivost pred mojim slabostima. Molim te za oproštenje ako nisam znao širiti i svjedočiti tvoju ljubav braći i sestrama koje sam danas susreo, ako sam kao Juda izdao tebe i gledao samo iz svojih osobnih i sitnih interesa. Pomozi mi da pripremim svoj život i svoja djela za sutra za tvoju veću slavu. Oče naš.