Skip to content

Utorak, 23. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Dočekaj ovaj novi dan sa srcem spremnim slušati glas Gospodnji u svemu što moraš živjeti. „Ovce moje slušaju glas moj, ja ih poznajem i one idu za mnom“ (Iv 10,22-30). „Molitva je slušanje i susret s Bogom. Svakodnevni problemi, dakle, ne postaju zapreke, nego Božji pozivi na slušanje i susret s Onim koji je pred nama. Životne se kušnje tako pretvaraju u prilike za rast u vjeri i ljubavi” (papa Franjo). Danas pozdravi ovaj poziv za slušanje. Prikaži svoj dan za sve žene, kako bi bile saslušane u svojim zahtjevima za svojim dostojanstvom i vrijednošću.

Izmoli molitvu prikazanja za sve njih.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak tišine za razmišljanje o svom danu i provedi vrijeme s Gospodinom. Obnovi svoje prikazanje za žene svijeta… „Neka se glas žena istinski čuje i prije svega uzme u obzir kako u društvu tako i u Crkvi”” (papa Franjo). Moli Gospodina da te učini spremnim i dostupnim za slušanje potreba braće i sestara.

Moli molitvu mjeseca za žene.

S Isusom u noći

Budi prisutan dok se pripremaš razmišljati o danu. Zahvali se za sve što si danas doživio. Zaustavi se i meditiraj… S kim si danas hodao? Jesi li znao poslušati one koji su te trebali? Napiši imena onih kojima želiš zahvaliti. Što su ti susreti ostavili u tebi danas? Prepoznaj trenutke kada si bio rastresen, nepažljivi prema drugima i prema Gospodinu. Napiši riječ ili kratku frazu kojom ćeš opisati svoj dan i prikaži je Gospodinu.

Pripremi se za sutra. Oče naš.