Skip to content

Ponedjeljak, 22. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan dopuštajući da Gospodinove riječi odjekuju u tvom srcu. Neka te Njegove riječi nadahnu da živiš život kakav ti On nudi. „Ja sam došao da život imaju, i to u izobilju“ (Iv 10,1-10). ” „Promatrajući ovo Evanđelje, možemo razumjeti kakav je odnos Isus imao sa svojim učenicima: odnos temeljen na nježnosti, na ljubavi, na uzajamnom poznavanju i na obećanju neizmjernog dara… Takav je odnos model odnosa među kršćanima i međuljudskim odnosima” (papa Franjo). Zapitaj se o kvaliteti svojih odnosa s braćom i sestrama… vladaju li njima nježnost, ljubaznost, razumijevanje?

Moli molitvu prikazanja tako da ovo obećanje života postane stvarnost u svim ženama svijeta.

S Isusom tijekom dana

Započni svoje poslijepodne pauzom da zahvališ za obećanje života koje ti Gospodin danas daje. Sjeti se žena koje su ti dale život i zahvali se za njih. „Mislim na sve žene: zahvaljujem im na njihovoj predanosti izgradnji humanijeg društva, kroz njihovu sposobnost da shvaćaju stvarnost kreativnim pogledom i nježnim srcem“ (papa Franjo).

Izmoli molitvu mjeseca za žene kako bi Gospodin blagoslovio žene koje svojom prisutnošću i trudom obogaćuju svoje zajednice.

S Isusom u noći

Provedi malo vremena s Gospodinom da završiš svoj dan. Odvoji malo vremena da u svom srcu pregledaš ono što si danas doživio. Koje si milosti danas primio od Boga? Uživaj u lijepim stvarima koje su ti se danas dogodile, posebno onima koje su ti dale život u izobilju. Uz Gospodnju pomoć, daj obećanje da ćeš se brinuti za život koji ti je dan u svemu što živiš.

Budi zahvalan i sačuvaj iskustva koja su ti pomogla u rastu. Prikaži ono što si proživio i započni sutra sa zahvalnošću. Oče naš.