Skip to content

Srijeda, 24. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Otvori svoje srce Gospodinu u ovoj novoj zori, zahvaljujući za ovaj novi dan života. Evanđelje kaže: „Ja sam svjetlost i dođoh na svijet da nijedan koji u mene vjeruje ne ostane u tami“ (Iv 12, 44-50). Zapitaj se da li dopuštaš da te prosvijetli Gospodin prisutan u bogatstvu koje tvoja braća i sestre nose; Jesi li sklon držati se vlastitih ideja i načina djelovanja ili si spreman propitivati i razumjeti stavove drugih? Moli Gospodina da ti pomogne da ne ostaneš u tami svoje zatvorenosti, nego da se otvoriš svjetlu novosti.

Molitva prikazanja… Premilostivi Oče, znam da si sa mnom…

S Isusom tijekom dana

Tijekom popodnevnog odmora, ponovno prihvati dnevni cilj… otvoriti se novome… dopustiti da te drugi prosvijetle… izaći iz svoje zatvorenosti, biti zahvalan za doprinos svoje braće i sestre. „Hvala svim ženama koje se svakim danom trude izgraditi humanije i susretljivije društvo.“ (Papa Franjo) One osvjetljavaju svoje okruženje i za njih možeš prikazati ostatak svog dana.

Moli ovaj mjesec molitvu za žene, da se njihov doprinos cijeni i poštuje u svim kulturama.

S Isusom u noći

Pronađi mirno mjesto na kojem ćeš završiti dan i zahvaliti na darovima koje si primio. Kako si doživljavao svoje odnose s drugima? Jesu li prevladali iskrena ljubav i prihvaćanje? Kako si vidio one oko sebe? Pregledaj svoje susrete i otkrij trenutke otvorenosti i svjetla, te trenutke zatvorenosti i tame. Koji cilj možeš postaviti za sutra?

Moli Očenaš i prikaži svoj odmor kako bi svjetlo koje žene donose u svoju okolinu bilo dobrodošlo i cijenjeno.