Skip to content

Utorak, 21. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Otvori oči ovom novom danu i započni ga u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Neka odjekne današnje Evanđelje: „Isus sjede, dozva Dvanaestoricu i reče im: ‘Tko hoće biti prvi, neka bude od svih posljednji i svima sluga'” (Mk 9,30-37). Danas te Gospodin poziva da živiš u potpunom i nesebičnom služenju svojim sestrama i braći s kojima svakodnevno dijeliš život. Živjeti s nevinim srcem, sa srcem djeteta, koje voli, vjeruje i služi drugima. „Kršćanin postoji da bi služio” (papa Franjo).

Odvoji nekoliko minuta u tišini kako bi uskladio svoje srce prema evanđelju i vizualizirao kako želiš živjeti danas.

Moli molitvu prikazanja za sjemeništarce u formaciji da Gospodin u njima iskuje srce spremno za služenje.

S Isusom tijekom dana

Zastani na trenutak u ovom središnjem dnevnom odmoru kako bi poslušao što nam papa Franjo govori za ovaj mjesec svibanj: „Autentične motivacije zvanja, to jest nasljedovanje Gospodina i uspostava Kraljevstva Božjega temelj su proces koji je i ljudski i duhovni. U osnovi poziva uvijek je služenje drugima… Kada slijedimo Isusa, On nas poziva da budemo „sluge svima”. Kakav je tvoj stav i pogled na služenje danas? Kako možeš služiti nekom drugom? Završi svoju molitvu sjedinjujući svoje srce s Papinom molitvenom nakanom.

Molite mjesečnu molitvu za redovnike da ih njihova pastoralna formacija otvori za raspoloženje služenja.

S Isusom u noći

Vraćajući se sa svojih aktivnosti, na kraju dana odvoji ove minute za pregled. Što si učinio za Krista? Što možeš učiniti za Krista? Zagrli dan koji završava u svakom njegovom trenutku i iskustvu. Jesi li zahvalan na prilici koju si imao danas da možeš VOLJETI I SLUŽITI…. Moli milost da povratiš svoju snagu kako bi sutra mogao nastaviti u ljubavi i služenju svima koje susretneš.

Oče naš…