Skip to content

Srijeda, 22. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Danas apostol Ivan u evanđelju govori Isusu: „Vidjeli smo jednoga kako u tvoje ime izgoni zloduhe, a budući da nije bio jedan od nas, zabranili smo mu. Ali Isus mu odgovori: ‘Ne brani mu, jer nema nikoga tko čini čudesa u moje ime, a da me onda može pogrditi'” (Mk 9,38-39).

Da činimo dobro i iskorijenjujemo zlo, nema isključivosti, Deveti korak Puta srca nas uči: „U svakom trenutku Isusov je Duh nadahnuo način kako učiniti stvarnim, u uvjetima vremena, mjesta i osobe, konkretne akcije za surađivati s misijom Kraljevstva Božjega. Pavao, Jakov, Petar, Ivan i prvi učenici pronašli su svaki način kako stvoriti zajednicu donoseći Radosnu vijest o Kraljevstvu, čineći plodonosnom misiju koja im je povjerena”. Neka ove riječi odjeknu u tvom srcu….

„Isus ih poziva da ne ometaju one koji rade za dobro, jer oni pridonose ostvarenju Božjeg plana” (papa Franjo). Ponudimo se graditi Kraljevstvo u dijalogu i prijateljstvu udružujući se s onima koji žele činiti dobro.

Molitva prikazanja… Dobri Oče, znam da si sa mnom…

S Isusom tijekom dana

Napravi stanku i pregledaj prvi dio dana. Je li sve što si radio bilo nadahnuto Isusovim stilom? Ovo je vrijeme da pregledaš i možda nešto ispraviš. Osjećaš li da radiš i služiš Gospodinovom projektu? Povratak na deveti korak Puta srca: “Kao što su Isus i njegovi učenici nekoć odgovorili na izazove svoga vremena, tako je na nama učenicima ovoga vremena da odgovorimo kao učenici misionari Kraljevstva Božjega na izazovi suosjećanja.

Izmoli mjesečnu molitvu… Molimo Te danas za redovnice, redovnike i sjemeništarce u formaciji…

S Isusom u noći

Diši polako, utišaj svoje srce i usredotoči svoje misli na događaje dana. Dopusti si biti zahvalan za milosti koje si danas primio, za posao koji si mogao obaviti, dobro koje si primio i službu koju si mogao izvršiti.

Jesi li se osjećao praćen Gospodinom? Pogledaj te teške trenutke i kako si na njih reagirao. Moli Boga da ti pomogne živjeti sutra tako što ćeš otvoreno prihvatiti ono što dan podari.

Oče naš.