Skip to content

Ponedjeljak, 20. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Sveta Marijo, Majko Crkve, „Ženo, evo ti sina… sine, evo ti majke” (Iv 19, 25-34). Započni ovaj dan s radošću spoznaje da si sin ili kći koje voli ne samo Bog, već i Marija, budući da je Isus, u svojoj beskrajnoj ljubavi, u trenutku najveće boli, prije smrti na križu, rekao svojoj majci i voljenom učenik: “Evo ti sina… evo ti majke”.Papa Franjo nam kaže: „Da bismo naviještali evanđelje, nije dovoljno svjedočiti dobro; treba znati i zlo podnositi. Kršćanin čini dobro, a podnosi zlo”. Neka nas Marija nadahne svojim istim predanjem da ga možeš živjeti sa svojom braćom i sestrama svaki dan.

Neka te snaga ove ljubavi prati u životu ovog dana. Završi svoju molitvu molitvom prikazanja na molitvenu nakanu za ovaj mjesec…. S Marijom ti darujem svoj dan.

S Isusom tijekom dana

Došlo je vrijeme da zastaneš u svom danu. Pregledaj sate koje si proživio i iznad svega, kako je bilo biti u Marijinom društvu punom ljubavi? Prepoznaj jesi li danas imao na umu Mariju? Znala je živjeti Božju volju razlučujući u svakom trenutku; isto tako, papa Franjo poziva nas ovaj mjesec: „Rastite u svom životu u odnosu s drugima, u slušanju problema, rana i potreba današnjih muškaraca i žena. Amen.”

Završi molitvu molitvom mjeseca za redovnike i sjemeništarce.

S Isusom u noći

Dok se pripremaš završiti svoj dan, zastani i iskoristi ovaj trenutak da razmisliš o svemu što si proživio, s nadom da si to učinio iz Božje volje. Vrijeme je da zastaneš, duboko udahneš i odgovoriš: Kakav je bio tvoj stav kao kćeri ili sina Marijina? Kako si pomogao drugim ljudima da se tako osjećaju? Jesi li zahvalan za sve što si doživio ovaj dan.

Moli oproštenje za trenutke u kojima si bio svladan očajem ili razočaranjem pred poteškoćama dana.

Moli snagu da živiš sutra predano i otvoreno.

Završi molitvom Oče naš.