Skip to content

Utorak, 19. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na današnji dan slavimo svetog Josipa, hrabrog čovjeka koji je pokazao duboku sposobnost samoprijegora u svom nepokolebljivom zalaganju za Mariju i Isusa unutar Očeva božanskog plana. Budimo zahvalni za njegov ponuđeni život i dopustimo da nas on nadahne da budemo hrabri poput novih mučenika koji riskiraju svoje živote za Evanđelje. „Ponekad su upravo poteškoće one koje u svakome od nas izvlače resurse za koje nismo ni mislili da ih imamo” (papa Franjo). „Gospodine, neka budemo dostupniji tvojoj misiji suosjećanja, inficirajući tu hrabrost u brizi za krhke “Isusa i Mariju” s kojima se danas susrećemo.” Prikazujem svoj dan… s Marijom, prikazujem ti svoj dan….

S Isusom tijekom dana

Slijedeći Put srca, razmislimo o Papinim riječima: „Služba je ono što čini da naši talenti donose plodove i daje smisao životu: zapravo, onaj tko ne živi da bi služio, beskoristan je za život“. Pretvorimo današnje trenutke u prilike da potaknemo hrabrost i misionarski duh u onima koji putuju uz nas u životu. Odvoji trenutak da identificiraš ljude, mjesta i vremena koji su konkretni izazovi na koji si pozvan odgovoriti evanđeoskim stavovima, Isusovim gestama. Danas nosi Kristovo lice svojim djelima. Neka te Duh Sveti vodi u ovom izazovu.

Izmoli mjesečnu molitvu za nove mučenike.

S Isusom u noći

Na kraju ovog dana razmisli o tome kako si proživio ono što ti je ponuđeno. Koje aspekte hrabrosti možeš prepoznati u svojim nastojanjima? Jesi li prihvatio osjećaj misije ili si podlegao monotoniji rutine i konformizma? Budi zahvalan na prilici da surađuješ s Kristovim poslanjem i dopusti da te nadahnu oni koji svaki dan umiru sami sebi, novi mučenici koji daju život svijetu. Prikaži svoje današnje radosti i izazove Gospodinu, a u njegove ruke stavi one koji se daruju za Evanđelje. Neka nas Marija svojom rukom vodi da svoje živote damo za Evanđelje. Oče naš.