Skip to content

Srijeda, 20. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvaljuj za dar novoga dana, jer Gospodin je vjeran i ponovno nas izabire da služimo u njegovu poslanju. Razmišljaj o Isusovim riječima: „Istina će vas osloboditi” Iv 8,31-42. Neka u tebi odjeknu ove Papine riječi: „Sloboda vođena ljubavlju jedina je sloboda koja oslobađa druge i nas same, koja zna slušati bez nametanja, koja zna ljubiti bez prisiljavanja“. Neka te ova istina srca danas potakne na život u istinskoj slobodi, po uzoru na nove mučenike koji daju svoje živote za Evanđelje. Neka u tvojoj molitvi prikazanja bude dar ovo malo služenje – mučeništvo koje te oslobađa, koje te stavlja u prisutnost drugih. Dobri oče, znam da si sa mnom…

S Isusom tijekom dana

Odmori se danas poslijepodne i razmisli o ovim riječima Svetog Oca: „Istina je čudesna objava Boga, njegova Očinskog lica i njegove bezgranične ljubavi”. Slijedimo primjer Isusa koji nas poziva da živimo u istini i ljubavi dajući svoj život u svakodnevnim zadaćama za druge. Dijeliš li radosnu vijest evanđelja onima oko sebe? Neka nas Duh Sveti učini hrabrima, navjestiteljima i odlučnim sljedbenicima koji su sposobni riskirati. Moli molitvu mjeseca za nove mučenike… oni su živa krv Crkve.

S Isusom u noći

Na kraju dana pronađi trenutak tišine da razmisliš o svom srcu. Budi zahvalan za ono što si doživio i zamisli da je Gospodinov pogled na tebi. U kojim trenucima si se ponašao s većom ljubavlju i slobodom prema svojoj braći i sestrama? U kojim trenucima si se osjećao zatvoreno, tužno ili obeshrabreno? Prikaži Gospodinu svoje radosti i izazove, osobito za one koji svakodnevno daju svoje živote za Evanđelje. Oče naš.