Skip to content

Ponedjeljak, 18. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvali Bogu za dan koji počinje i za sva čuda koja te okružuju. Iv 8,12-20. „Ja sam svjetlo svijeta“, kaže danas Gospodin, pozivajući nas na jednostavnu, ali duboku gestu donošenja svjetla drugima. Jesi li nositelj svjetla, zračiš li u drugima? Moli Isusa, velikog učitelja, da ti pomogne u ovoj misiji. Poslušaj riječi Svetoga Oca: „Gospodine, učini nas dostojnim svjedocima Evanđelja i svoje ljubavi”, neka budemo nositelji svjetla sposobni dati svoj život za Evanđelje. Neka nam Bog života da milost da budemo svjedoci života za druge”. Ovog jutra prinesi Gospodinu svoj dan za mučenike običnog života koji svaki dan daju svoje živote…. Dobri Oče, znam da si sa mnom….

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak za stanku ovog popodneva. Gospodin je svjetlo svijeta. Poziva nas da budemo to svjetlo za najslabije i najranjivije u društvu, darujući se drugima s ljubavlju. Moliš li na nakanu za ovaj mjesec? Upamti da je „molitva jedini izvor svjetla i snage” kako nam kaže papa Franjo. Ovog poslijepodneva odvoji trenutak i razmisli o onima koji osvjetljavaju svijet svojom nesebičnom velikodušnošću, posvećenom služenju i pomaganju drugima. Prikaži ostatak dana za njih. Moli mjesečnu molitvu na Papinu molitvenu nakanu… za one koji žele pomoći svojoj braći i sestrama i ljube Boga bez rezerve.

S Isusom u noći

U tišini noći koja počinje, umirit svoj um i srce i razmisli o danu koji si proživio. Zapitaj se: Jesam li bio svjetlo za svoju braću i sestre? Jesam li osjećao prisutnost Gospodnju u onome što sam živio? Prepoznaj trenutke svjetla koji su te otvorili životu i one trenutke tame koji su te udaljili od Gospodina. Moli se Gospodinu: “Pomozi mi da sutra hodam tvojim tragom, pod svjetlom tvog pogleda, dajući svoj život u svakoj maloj gesti koju moram živjeti””. Završi dan obvezujući se da ćeš biti svjetlo za druge. Oče naš.